13 Eylül 2014 Cumartesi

Pugedon nedir, ne işe yarar?

Pugedon bir geri dönüşüm kutusu. Cam, plastik, teneke kutuları atıyorsunuz, attığınız her şişe için 4 gr mama düşüyor alttaki kaba. Ayrıca su koyma yeri de var. Böylece hem geri dönüşüm sağlıyorsunuz, hem de sokak hayvanlarına su ve mama desteği veriyorsunuz. 

Çöplerimi ayırırım her zaman. Cam, plastik şişeleri balkonda bir kutuda biriktiririm. Dün akşam aldık biriktirdiklerimizi, pugedona gittik. Sanırım 60'a yakın cam şişe ve biraz da teneke kutu attık. Bir sürü mama düşürdük. Çok mutlu oldum. 

Çöpe giden bir sürü cam ve plastik şişe, teneke kutu var. İçtiğiniz soda, bira, kola şişelerini ayrı bir yerde biriktirmek aslında çok da zor bir şey değil. Hem çevreye hem de sokak hayvanlarına bir yararınız olur. Fena mı olur? 

Bu da sayfası. Yaygınlaşması dileğiyle...

10 yorum :

  1. Gerçekten şahane bir uygulama. İnternette görmüştüm ama henüz rastlayamadım.
    Atık şişeleri atıp atıp mama düşürmek inanılmaz zevkli olsa gerek. Kuzucklarımıza bu şekilde yardımcı olabilmek ne güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok keyifli bir şey :) Oturduğunuz yerde yoksa belediyenizden ya da yetkili mercilerden talep edin bence.

      Sil
    2. Bizim belediyeyle sıkı çalışan bir arkadaşa sordum, geçen toplantılarında yazdırmışlar bunu, kesin yapılacakmış! Ayy nasıl sevindim anlatamam! Artık tek bir şişeyi bile atmam. Hatta kumbaraya atabileceğim türden şişeli ürünleri satın alırım artık markette. :) Tekrar teşekkürler bu güzel yazı için. Sevgiler,

      Sil
    3. Geri dönüşüm yapalım derken daha çok ambalajlı ürün almayalım :P Ama plastik, teneke ve cam şişeleri biriktirmeye başlayın bence. Ben deodorant kutularımı ve bilimum plastik, teneke şişeyi attım gitti. Rica ederim, ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Ne güzel bir bilgilendirdin,nasıl teşekkür edeceğim bilemiyorum,cam atıkları için dolanıp duruyorum,konteynırın yerini habire değiştiriyorlar ,pes edip ayrı poşetlere kapı önüne koyduklarımı da apartman görevlimiz birleştirip çöpe atıyor...Pugedonu sokağımıza istemek için harekete geçtim bile...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir uygulama, umarım yaygınlaşır.

    YanıtlaSil
  4. Sadece İzmir'de değil de bana, yaşasın!!!!! izmir'de bile olsa sadece, örnek olması dileğiyle.. Duyurduğun için de ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece İzmir'de değil Ceren :) Bir çok ilde uygulama var ve yayılıyor.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...