28 Mart 2014 Cuma

Kitap Güzelleştirir :) Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri


1964'ten beri Mart ayının son pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanıyor Kütüphaneler Haftası. Haftanın amacı, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir.
Hafta süresince kütüphanenin önemi, kütüphaneciliğin sorunları kamuoyuna duyurulur. Okullarda kütüphanenin yararlarından söz edilir. Kütüphanelerde uyulması gereken kurallar öğretilir. (Kaynak, Vikipedi)  
Bu yıl, 31 Mart -06 Nisan 2014 tarihleri arasında kutlanacakmış. Ne kadar etkili oluyor bu etkinlikler, amaca ulaşabiliyor muyuz sorgulamak lazım.  İzmir etkinlikleri için TIK.
Üniversitede okurken bayılırdım kütüphanede çalışmaya. Kitap kokusu, her yer kitap dolu. Sabahtan girer akşama kadar kalırdım. Çok çalıştığımdan mı :) Yoo sadece kitaptan kitaba atlardım, biri sürü kitabı önüme yığar, koklaya koklaya, ondan ona geçerdim. Lisedeyken de okulumuzun yakınında vardı kütüphane. Lisede okuduğum kitabı hayatımın hiçbir döneminde okumamışımdır. Derslerde sürekli kitap okurdum, sürekli kitap alırdım kütüphaneden. Hey gidi hey, üniversiteden beri kütüphaneye gitmiyorum. 
Bayıla bayıla baktığım kütüphane fotoğraflarıyla bitireyim. Kitap her yeri güzelleştiriyor be, öyle devasa yapılar, muhteşem binalara da gerek yok. Kitabın olduğu her yer güzel. Okuyalım, güzelleşelim :)

Çek Cumhuriyeti Klementium Milli Kütüphane

Danimarka Kraliyet Kütüphanesi

Hollanda Utrecht Üniversitesi Astronomi Kütüphanesi

Kanada Vancouver Merkez Kütüphanesi

Meksika Jose Vasconcelos Kütüphanesi

Daha fazlasını görmek için TIK.


5 yorum :

  1. Saatleri itibariyle uygun değil ama hikaye yarışması ve foto sergisi bizim kampüste olduğu için katılırım bence :)
    Bu arada resimlerdeki kütüphaneler süper, bizde yoktur herhalde böyleleri...
    Okumak çok güzel...zaten kitaplar da olmasa napardık bilmeeeem :)
    o zamaaan kütüphane haftamız kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef biz de bu kadar güzelleri yok ama dediğim gibi kitap her yeri güzelleştiriyor be Burcu :)

      Sil
  2. Haftamız kutlu olsun :) Geçenlerde de bir etkinlik daha vardı, kitap okumayı seven herkesi kütüphane üyesi olmaya davet ediyordu. Ben hala olamadım açıkçası ama İstanbul Kadıköy'de açılan bir kütüphane var ben de oraya üye olmayı düşünüyorum. Hem belki daha çok üyelikle biz de böyle kütüphaneler yaratabiliriz :) Biraz fazla uçuk bir bakış açısı oldu sanırım, bizde sağlık hizmeti veren hastaneler bile tam teşekkürlü değilken :( Umarım bir gün ülkemizde de bu manzaraları görebiliriz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lisedeyken üyeydim. Üniversitede okulun kütüphanesi benim için cennetti. Ama sonra bir daha kütüphaneye gitmedim :( Dileğin benim için de geçerli, umarım bizde de olur ama internet yasaklarının olduğu, daha basılmamış kitaplar için insanların içeri atıldığı bir Türkiye'de biraz zor gibi. Bizim değer verdiğimiz şeyler arasında çok geri planda maalesef kütüphaneler, kitaplar. Cahillikten beslenen bir iktidar varken insanların okuması ve sorgulaması en istenmeyen şey Dilara. Sevgiler, teşekkürler..

      Sil
  3. Ben teşekkür ederim bu güzel paylaşımınız için :) Daha aydınlık ve bol kitaplı bir gelecek dileğiyle...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...