20 Eylül 2013 Cuma

Zilli kızım


Bu kız benim zilli kızım. İş yerimizin orada bebekliğinden beri baktığımız köpek. Minicikti, çok oyuncuydu. Zilli adını koydum. Kocaman bir kız oldu, anne oldu. Kışın ortasında doğum yapacağı için kulübe yaptırdık ona, 4 tane bebeği oldu. Sahiplendirdik. Doğumdan sonra kısırlaştırdık. Her sabah karşılardı beni bu güzel bakışlarla. Miskin mi miskin olmuştu. Kısırlaştırıldıktan sonra da çok şişko oldu zaten. Bu sabah görmedim yerinde. Endişelendim, boşa da çıkmadı endişem. Simitçimiz söyledi Zilli'ye araba çarptı sabah dedi. Araba çarpmış ve hiç durmamış bile. Buna hiç şaşırmadım zaten. Zilli korkudan ayağı aksayarak kaçmış gitmiş. Etrafa bakınmışlar ama görememişler. Ben de dolaştım sokakları. Yoktu. Herkese haber verdik. Görürseniz mutlaka haber verin, veterinere götürmemiz lazım diye. Öğlen arasında hepimiz aramaya çıktık. Ama yok. Maalesef yok. Bulamadık. İç kanama mı geçirdi, bi yerde kaldı mı bilmiyoruz. Umarım bir vicdan sahibi veterinere götürmüştür diye umuyorum. 

Bazıları için insanlar dışında hiçbir canlının önemi yok. Yola bir köpek, kedi çıksa frene dokunmayan insanlar var. Onların da canı, duyguları var. Onlar da acı çekiyor. Ne olur onlar için de frene basın. 


Şimdi nerdedir? Ne durumdadır? Onu düşünmeden edemiyorum. Bir yandan ölseydi, bulurduk, birisi veterinere götürmüştür diye düşünüyorum, bir yandan da aklıma çok kötü şeyler geliyor. Lütfen yaşıyor olsun. Lütfen vicdan sahibi bir insan onu veterinere götürmüş olsun. Lütfen pazartesi sabah gittiğimde her zamanki yerinde uyuyor olsun. Beni görünce yine kuyruk sallasın. 



6 yorum :

  1. Çok üzüldüm, umarım aklına gelen kötü şeylerin hiç biri başına gelmemiştir Zilli'nin, umarım çok kötü vurmamıştır araba, umarım sadece yaşadığı şoktan dolayı kaçmış gitmiştir, belki sakinleşince çıkar gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım, en büyük isteğim öyle olması. Ama bugün binadaki polislerimizi aradım ve bugün de gelmemiş hiç :(

      Sil
  2. Ah cok uzuldum canim zilli :( Biryerlere saklanmis olabilir, araba altlarina kuytulara.. Umarim biri bulur veterinere goturur tez elden.. Benim de sokak kedim Havucum ayni hikayenin kurbani oldugu icin cok icime dokundu be Kitapsiz Kedi.. Dua edecegim zilli icin.. Iyihaber olursa hemen yaz e mi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O çevrede bakmadığımız yer kalmadı ama bulamadık.Umarım dilediğimiz gibi birisi veterinere götürmüştür...

      Sil
  3. Sonra bir haber alabildiniz mi? :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gayet iyi Zilli. Birkaç gün keyifsizdi ama şu an çok çok iyi. http://kitapsizkedi.blogspot.com/2013/09/coooook-mutlu-haberler.html Bu yazımda da anlatmıştım durumunu, okumak isterseniz :) Sevgiler.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...