19 Eylül 2013 Perşembe

Hafiflik...



Eşimin işiyle ilgili sıkıntısından biraz olsun bahsetmiştim. 1,5 yıldır sürekli sıkıntı, stres yaşadık. Her gün yeni bir sorunla başetmek zorunda kaldı. Psikoloğa gitti, ilaç kullandı. Çok uğraştık görev yerinin değişmesi için, hep sonuçsuz kaldı. En sonunda oldu. İlçeden İzmir'e gelicek pazartesi gününden itibaren. Dilediğimiz gibi olmasa da oradan kurtulması bile çok sevindirici. Mutluyum, mutluyuz ama yine bir belirsizlik, yine beklentiler devam ediyor. Umarım bundan sonrası hak ettiği gibi olur. 

Devlet kurumlarında işleyiş şudur; sorumluluğunu bilen, çalışkan ve işini düzgün yapan insanın tepesine biniyorlar. Her türlü işi üstüne yüklüyorlar. Nasıl olsa altından kalkar, becerir, mantığıyla. İş yapmayan, bütün gün laklak eden insana ise iş falan verilmez. O yapamaz diye düşünülerek, bir nevi mükafatlandırılır. İşini yapan en zor, en batmış birimlerde çalıştırılır, çalışmayan kesim ise, istediği birime verilir, daha az yoğun yerlerde çalıştırılır ve iş dahi verilmez.  

Eşim iş konusunda oldukça titiz ve çalışkan olduğu için maalesef birinci gruptakiler gibi işler üstüne bindikçe bindi, sorumlulukları arttıkça arttı. Altından kalkamayana kadar. Öyle çalışan bir adamı kim başka yere vermek ister. Tabi ki vermek istemediler. Bulmuşlar böyle çalışan birini, bırakırlar mı? Neyse en sonunda tam istediğimiz gibi olmasa da kurtulduk. Hafiflefik. Şimdi içimizde bir belirsizlik havası. Umarım yeni yeri sorunsuz olur. Umarım hak ettiği gibi amirlerle ve memurlarla çalışma imkanı olur. Eşim bunu gerçekten hak ediyor.

Eşime not; Canımın içi, bu 1,5 yıl, orada yaşadıkların, senin için, iş hayatın için çok büyük bir tecrübe alanı oldu. Çoğu olumsuz bir sürü olay yaşadın. Hayatımızın olumsuzlukları, ileride yaşayacaklarımız için tecrübe olsun. İnsanlara karşı çok iyi niyetlisin. İnsanların bir çoğu kötü, sinsi, ikiyüzlü ve çıkarcı. Baştan herkese mesafeli davransan, iç yüzlerini gördükten sonra, hakettiği değeri versen, daha az üzülürsün canım benim. Yeni iş ortamında da, yaşadığın tecrübeleri kullan. Umarım hak ettiğin gibi olur bundan sonrası. 

6 yorum :

  1. Dediğiniz gibi her yerde suistimal var. Özel sektör ayrı bir dert. İyi para alıyorm dersin ama insanın posasını çıkarırlar. Yemek yemeye vakit bulamazsın. Gene devlet sektöründe çalışma saatleri bellidir, hafta sonu , bayram tatilleri vardır. Ama zor tabi. Eşinize yeni yerinde çooook şans diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler İlhan bey, yorumunuz ve iyi dilekleriniz için.

      Sil
  2. Çok iyi bilirim bu durumu. Sen iş yaptığın için seni kullanırlar ama yapmayana hiç bir şey olmaz. Umarım mutlu olur yeni görev yerinde rüya gibi bir yerdesiniz çok şanslısınız.
    Bloğuma beklerim ben de http://keceliislerdukkani.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler yorumunuz için. Mutlaka uğrayacağım ben de blogunuza. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ah, ne iyi olmuş, kurtulmuş sonunda, yeni işi eşine ve dolayısıyla sana mutluluk,huzur getirir inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kurtulduk. Umarım istediği, hak ettiği gibi olur her şey. Teşekkürler yorumun ve iyi dileklerin için.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...