5 Eylül 2013 Perşembe

Et Endüstrisi - Hayvanlara Yapılan Zulüm


Görmek istemeyen gözlere, duymak istemeyenlere inat paylaşmak istiyorum. Ayy ben bunlara bakamam deyip de, her gün afiyetle et yiyen herkese izletmek istiyorum. Lütfen izleyin, izleyin ve görün milyarlarca hayvanın neler yaşadığını. Marketten aldığınız paketin içindeki et ne aşamalardan geliyor? Bilmek istiyor musunuz? Yoksa tabağınızdaki eti afiyetle yemeye devam mı etmek istiyorsunuz? 

Bu görüntülere bakamayan insanların durumu neye benziyor biliyor musunuz? Kiralık katil tutanlara. Eğer yiyeceğiniz et için kendiniz bir hayvan öldürmek zorunda kalsaydınız yapabilir miydiniz? Büyük çoğunluğun yapabileceğine inanmıyorum. Ama birileri nasılsa bu işi yapıyor. Birileri her gün binlerce hayvanı öldürüyor, kesiyor, yüzüyor, parçalıyor. Ve siz marketten sepetinize attığınız etle elinizi kana bulaştırmamış oluyorsunuz. Bulaşıyorsunuz, tercihleriniz bu sistemin devam etmesini sağlıyor.

Bunları görüp hiç etkilenmeyecek birileri var mıdır diye düşünüyorum da, kendime gülüyorum sonra. Sanki bunları yapanlar insan değilmiş gibi. İnsan... Yeryüzündeki en vahşi canlı. 

Et yerken aklınıza gelir mi bilmem. Umarım gelir. Umarım aklınızın köşesine mıh gibi çakılır. Bunları paylaşmaktan ve görmekten zevk alan bir psikopat değilim. Ama bunları gördüğüm andan itibaren ne yapabilirim diye kahrolan bir insanım. Yapabileceğim en büyük şey tercihlerimi değiştirmekti. Ve hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biriydi et yememek. Başka ne yapabilirim? Yaşananları, yapılanları gözler önüne serebilirim. 

Lütfen izleyin ve hatırlayın.  

Videonun alt yazılı olanı vardı ancak kaldırılmış. Görüntüler her şeye yetiyor zaten, acının dili aynı.

2 yorum :

  1. İnanın sonuna kadar izleyemedim. Korkunç gerçekten. Akşam akşam izlenecek gibi değil.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten korkunç. Yapılmış en korkunç korku filmi yanında hiç kalır. Ve bu hayvanlar hayatlarını sürekli olarak bu zulümle geçiriyorlar. Bizler görmediğimiz, görmek istemediğimiz ve sessiz kaldığımız için. İnanın insan olmaktan utanıyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...