30 Mart 2015 Pazartesi

Motiveyim, motivesin, motiveler...


Son zamanlardaki bu tembel ve hımbıl gidişata dur deme kararımı çok net bir şekilde aldım ve bu yolda kararlı adımlarla ilerliyorum. Bak bugün 3.gün, ben de herhangi bir şaşma yok henüz. Başaracağım sanırım bu defa :)

Kitap okumaya da başladım, ders de çalışıyorum, gördüğünüz üzere blog da yazıyorum. Plan yapmak ve irade göstermek işin anahtarı sanırım. Bir de tabi ki en önemlisi motivasyon. Beni motive eden şeyler pek hoş şeyler olmasa da, işe yaramadığını kimse söyleyemez. Gıcık olduğunuz tiplerle aynı sınava girecekseniz, onların adını tekrarlamak bile motive edebilir sizi. 

Bir senedir sınav diyorum, ortada bir şey yok. Bu sene kesin açılacak ama, kesin :) İnsanoğlunda şöyle bir psikoloji var ki, gerçekten kötü yaratıklar olduğumuzun kanıtıdır kendisi; gece gündüz sınava ineklersiniz ama birileri sorduğunda, "haa, hiç çalışmıyorum yeaa" dersiniz. Üniversitedeyken de böyleydi bu durum, sadece iş hayatı için geçerli değil yani. "Hiç çalışmadım yeaaa" diye ağzını yaya yaya konuşan o tip, sınavda ikinci hatta üçüncü kağıdı ister, hayatının boşalımını sınav kağıdına yapar, 100 alır çıkar. Neden yani, neden böyleyiz acaba :)

Şimdi de bakıyorum, sınava girecek insanlar arasında gizli bir düşmanlık, sinsilik... Sınavdan hiç bahsedilmiyor ama birbirlerimizden gizli kaynak kitap siparişleri taşıyor kuryeler :) Kimse çalışmıyormuş gibi görünüyor ama millet hatim ediyor kitabı gece gündüz. Ben zayıf halkayım kandırmacası yapıp ters köşeye yatırma stratejisi mi bu? Psikolojimi analiz etmeye kalksam çok pis şeyler çıkabilir birazdan ortaya, burada keseyim en iyisi. 

Hadi ben kaçtım, çok yoğun bir insanım ben, tutmayın beni :D

10 yorum :

  1. Kolay gelsin. Ben sınavı atlattım, darısı başınıza. Hak eden yani çalışan ve sinsilik yapmayan kazansın:)Çalışmadığını iddia eden yüzsüzler 100 alamasın:)

    YanıtlaSil
  2. Hoş ve doğru tespit sanırım. :)) İnsanlarda "Çalışmıyorum diyeyim, geçemezsem ya da düşük not alırsam rezil olmayayım." korkusu var herhalde. Kazanınca da "Vaay ne zekiymiş, çalışmadan kazandı." diyecekler. :))
    Her neyse, başarılar dilerim. :) Umarım tüm planlar yolunda gider. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aynen öyle işte, hep bir rezil olmama çabası...
      Teşekkür ederim.

      Sil
  3. Süpersiiin oleeey :D Hepimizi bahar çarptı ama iyi çarptı, herkeste bir motive olma, bir odaklanma, bir yeniliklere galeyana gelme hali (derkeeeeen elektrikleriniz gitmiş yahu, dünyaca izliyoruz).

    YanıtlaSil
  4. Zaten karanlıktaydık, zifiri bir dönemdeyiz Ceren :(

    YanıtlaSil
  5. Kolay gelsin, motivasyonun bol olsun, hatta bize de bulaşsın.
    Galiba seni örnek alsam iyi olacak :)
    O hiç çalışmadım, çalışmıyorum ben yaaa diyen tiplere gıcığım, sanki sen çalışmıyorum imajı yaratınca diğerleri çalışmayı bırakacak, peh :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Burcu. Sana da bulaşmasını canı gönülden istiyorum, daha çok yaz, daha çok anlat, bak diyorum sana, bu günlerini yaz, sonra bebiş büyür, ona okutursun, ne güzel olur :)

      Sil
  6. Kolaylıklar gelsin, başarılarla sonuçlansın umarım ♥ Plan, hepimizin ihtiyacı... Plansız olunca ne işler halloluyor, ne başarı geliyor, ne de zaman yetiyor...

    Sınavlardan önceki bu sinsilik ezelden beri var zaten. Daha ilkokuldan başlıyor. Anneler evde çocukları deli gibi çalıştırıp, başarılı bir not alınca da diğer annelere hava atarlar "Yok şekerim bizim oğlan hiç çalışmıyor ama akıllı işte, hallediyor hep.". Küçüklükten beri kodlarımıza yazılmış anneler tarafından :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Sen öyle yazma oğluşunun kodlarını emi :D

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...