6 Ocak 2015 Salı

Kar gören İzmir'li...


Sabah evden çıktığımızda kar yağıyordu. Servise binip yola çıktığımızda daha yüksek bölgelerde karın tuttuğunu gördük. Ve servisimiz birdenbire tur otobüsüne dönüştü. Herkes cep telefonunu çıkardı, fotoğraf çekmeye başladı, bir rehberimiz eksikti. 

Çok küçüktüm İzmir'e iyi bi kar yağmıştı. İlk defa kar gören ben heyecanla oynamış da oynamıştım, sonra eve geldiğimde ellerim çözülürken, kemiklerim kırılmış gibi acımıştı, ağlamıştım. 4 yıl Eskişehir'de okuduğumdan karla samimiyetimiz o zamanlar arttı. Karda yürümeyi bilmeyen İzmir'li olarak pek çok ciddi düşüşle kıçımı kırmaktan kılpayı kurtuldum.

İzlemesi güzel karı, başka da her şeyi boktan. Trafik alt üst oluyor, kazalar oluyor, çamuru pis, soğuğu pis. Ve aklıma ilk düşen şey zavallı sokak hayvanları oluyor, evsiz insanlar oluyor. Sokak kedilerinden çok köpeklere üzülüyorum ben. Kediler çöplere girebiliyor, her yere sığışabiliyorlar, zavallı köpekler ne çöp deşip yiyecek bulabiliyorlar ne de sığınacak yer bulabiliyorlar. İnsanlar köpekleri daha çok itip kakıyor, daha çok eziyet ediyor. Kedi her zaman her yerde başının çaresine bakabilen, minnetsiz hayvanlar. Köpekler öyle değil ama yaa, çok zavallılar. Kuyruk sallayarak çaresizce sığındığı insandan bir tekme de o yiyor. Kalan yemeklerinize ekmek doğrayıp ayrı bir poşete dökseniz, onu da çöpe değil de kenarına koyuverseniz, ne güzel olur. Aynı apartmanda beni görerek böyle yapmaya başlayan bir komşum da var, sayılarımız gittikçe de çoğaldı sanırım. Site içerisinde sokak hayvanlarını beslemek yasak olsa da sitenin dış duvarının yanına bırakıyoruz artan yemekleri su kaplarını, ordaki kapların sayılarının artmasından anlıyorum ki güzel bir farkındalık yaratmış olduk. 

Herkesin (patililer dahil) karda kışta, soğukta buzda sığınıcak sıcacık bir evi olması dileğiyle...

9 yorum :

  1. Olan dışarıdaki dostlara oluyor, doğru söylüyorsun.
    çalıştığım üniversitede öğrenciler para toplayıp çok güzel barınak yaptırdılar buraya, keşke her sokak başı için böyle bir imkan olsa. özellikle sıcaktan kaçmak için arabaların altına sığınıyorlar, kesinlikle harekete geçmeden önce arabanın kaputa bir iki defa vurmak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel olur her sokakta birkaç kulübe olsa.
      Araba motorlarında parçalanan çok sayıda kedi var, söylediğin çok doğru. Kaputa vurmak çok zor bir hareket değil, biz vuruyoruz, sonra çalıştırmadan kornaya basıyoruz, hatta eşim bazen açıp bakıyor :)
      Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Yaaa herkes sevinirken ben ağlıyorum kara..
    Bu hayvan sevgisi başa bela..
    Ya da sevsek ama biz düşünmesek bu kadar canlıyı..
    Bir yerleri olsa hepsinin sıcacık?
    Ahh keşke...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayvan sevgisi, hep vicdan sızısı yaa. Durumları böyleyken sürekli bir iç ağrısı :(

      Sil
  3. İzmir'de yağan kar haberini haberlerde izledim ben de, ne güzel gelmiştir kimbilir :) Sokaklarda yaşayan insanlar ve hayvanlar ise hepimizin asıl üzüntü konusu... Halleri o kadar kötü ki :( Ne yapsam, ne etsem yetişemiyorum... Bir süre sonra artık bakmamaya, düşünmemeye çalışıyorum, o kadar üzülüyorum ve kendi günümü de zorlaştırıyorum ki :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :( Yetişemiyoruz maalesef. Hayatlarını mahveden çoğunluğun karşısında azınlıkta kalan bir avuç hayvanseveriz. Elimizden geleni yapıyoruz, ama dediğim gibi hep bir vicdan sızısı.

      Sil
  4. Karda kışta o minnak yavruların hepsini evimize sığdırabilsek de rahat etsek.
    İleride imkan olsun ilk hayırseverlik işim kesinkes hayvan barınağı yaptırmak olacak. Buraya da yazıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamdır, söz uçar, yazı kalırmış. :)

      Sil
    2. http://sozcu.com.tr/2015/gunun-icinden/donmus-kopek-fotografi-yurekleri-dondurdu-704042/
      =((

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...