11 Ocak 2015 Pazar

Burun

Hayatımda en değer verdiğim üçbeş kişiden biri; ablam. Bir insanın başına gelebilecek en değerli şeylerden biridir, ablası olması. Ve dünyanın en düşünceli, en iyi niyetli, en dürüst ve en tatlı ablası da bana düşmüş işte :) Öyle şanslıyım ben. 

Ameliyatı vardı cumartesi günü. Uzun yıllardır yaptırmak istediği ameliyatı sonunda gerçekleştirme cesareti buldu. Ameliyat tam 3 saat sürdü, 1 saat de ayılma süresi, 4 saat. O kadar kocamandı ki burnu, anca toparlayabildi doktor, demeyeceğim :) Normal süresi buymuş. Ben tanınmaz halde geleceğini düşünürken, tahminimden çok daha iyi bir şekilde çıktı. Tabi şişmişti yüzü ama çok çok kötü değildi. Burnunda değil, boğazında ağrı hissediyordu geldiğinde. Hortumdan tahriş olabileceğini söyledi doktor. 

Geceyi hastanede geçirdik, ağrısı yoktu. Yirmi dakikalık periyotlarla buz koydum gözlerinin üzerine, morarmaması için. Ama çok olmasa da morluklar oldu göz çevresinde. Sabah eve çıkardım. En kötü gün ameliyat sonrası günmüş, şişlikler maksimum seviyeye ulaşırmış. Öyle de oldu, yüzü daha da şişti. Salı günü tamponları çıkacakmış, 10 gün sonra da burnunun üzerindeki alçı. Acayip merak ediyorum, nasıl olacak. Burun insanı çok değiştiriyor gerçekten. Umarım mutlu olur yeni burnuyla :) 

10 yorum :

  1. Korkarimm, korkarimmm, tampondan korkarimm.
    Ici bos silikon tamponlardan mi? Ben de deviasyon icin bu hafta gideyim diyorum :/
    Gecmis olsun. Umarim cabuk iyilesir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, burun kanallarının içinde plastik gibi bir şey var, onu nasıl çıkaracak merak ediyorum :\
      Teşekkür ederim Jardzy, sana da kolaylıklar dilerim.

      Sil
    2. Çoooooook geçmiş olsun, vakti zamanında beynime kadar giden bir tampon takılmıştı burnuma, çok zor çıkmadı yahu, daha çok insan panik ve korkudan ağlıyor sanırım.. Kolay gelsin yine de!

      Sil
    3. Sen de mi ameliyat oldun Ceren?
      Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Ben de ablayım, senin ablana hissettiğin şeyleri benim ablalığıma dair de kardeşim hissetsin,çok isterdim...

    YanıtlaSil
  3. Benim de bi ablam var, çoğu zaman çok iyi anlaştığımız arada didiştiğimiz. :) Ameliyatı atlatmış ya, ağrısız bi şekilde tamponu da atlatmasını dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abla kardeş ilişkisi yarı didişmeli olur, hele ki aynı evde yaşıyorsanız. Ama evler ayrılıp, herkes kendi yolunu çizince, bambaşka oluyor her şey. Yerini kimsenin tutamayacağı bir bağ.
      Teşekkür ederim.

      Sil
  4. Burun ameliyatı zor iş, meşakkatli iş.
    Cümleten geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten zormuş, ablam davul gibi şişti :(
      Teşekkür ederim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...