20 Ocak 2015 Salı

Boyun

Sabah doktora gittim, uyuşukluk kendini ağrıya bıraktı iki gündür. Muayene sonrasında doktor nörolojik olarak hiçbir sorun görünmüyor, en azından muayene aşamasında dedi. Mr çektirelim kesin olarak daha sonra konuşalım dedi. Büyük ihtimal boyun düzleşmesi veya fıtıksa bile çok ileri bir aşamada olduğu düşünmüyorum dedi. Yarın akşam mr için saat verildi, ilaç yazıldı. Bugünlük durumlar böyle. 

Zaten zaman zaman yaptığım egzersizlerle ilgili bir broşür verdi, bunları düzenli yap dedi. Mesleğimi sordu, bütün gün bilgisayar başında olduğun için oluyor dedi. Sürekli oturma arada mola ver, saate bir kalk biraz yürü dedi. Böyle işte.


Doğru oturuş pozisyonu buymuş. En fazla 5 dakika bu pozisyonda durabiliyorum. Sonra kendimi aşağıdaki şekilde buluyorum :)



16 yorum :

  1. Hmmm
    Geçmiş olsun.
    MR'da başarılar.
    Egzersizlerle bu durumu değiştirebilirsin. Bu sene ergonomi dersi aldım, trust me :)
    İnternette uygulanabilir! ofis yogalarına bak :D
    Sonuç ne olursa olsun, bozma moralini. Bana da boyun düzleşmesi dediler, noooldu?
    Hiç :)

    YanıtlaSil
  2. Bana da doktorum boynun dümdüz olmuş dediydi, mesleğimi sordu, evhanımı dediydim. Boynum yem aranan tavuk boynu gibi...Dört gözle bekliyorum, doktorunun reçetesini:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep o fırın altı temizliğinden olmuştur :) Reçetede şimdilik ağrı kesici, merhem falan var. Sonra bi ara egzersizleri de yazayım buraya.

      Sil
    2. ahaah

      o fırınları, koltukları çekmeyecektin.
      senin evin asla pis olamaz, inanmam. egzersizleri yaz, hep birlikte yapalım Kitapsız!
      Sana da geçmiş olsun, Ayşe.

      Sil
    3. Hepimize geçmiş olsun:))

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun, umarım ciddi bir şey yoktur ki doktor da o yönde bir şeyler söylemiş zaten sevindim. Oturuştan falan kaynaklı olabilir haklısın. Ben de iskelete benzer şekilde oturuyorum. Aslında dikkat etmemiz gereken önemli bir mevzu ama işte biz insanoğlu bir gün iki gün dikkat ediyoruz sonra yine aynı davranıyoruz malesef:( Şimdi okuyunca pozisyonumu ben de değiştirdim ama eminim 10 dakikaya kalmaz eski halime dönerim. Güzel haberlerini bekliyorum.
    Sevgiler çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ciddi bir aşamada olduğunu düşünmüyor doktor da. Mr sonucuna göre kesinlik kazanacak. Teşekkür ederim Tuğba.

      Sil
  4. Geçmiş olsun, ne oldu diye ben de merak ediyordum. Çok ciddi birşey değil gibi geldi kulağa, sevindim. Umarım kısa zamanda uyuşukluk da ağrı da geçer.. Benim gibi ıslak saçla kış günü çıkıyorsun da ondan mı acaba? ;P Ya da valla bak akıllı telefonlara boyun eğmekten de oluyor bu ağrılar, dalga geçiyorsunuz teknolojisizliğimle ama valla doğru yani (nörolog kızıyım ben yaaa)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Islak saçla kış günü çıkan bir arkadaşım yüz feci geçirdi haberin ola! Yapma eyleme. Yok Ceren ya, telefondan değil de bilgisayardan oldu benimki bence. Çekildim MR birkaç saat önce, sonucu cuma ya da cumartesi alacağım. Nörolog kızı Ceren, sağolasın beni düşündüğün için :)

      Sil
  5. blogunuzu blog keşif etkinliği sayesinde keşfettim,gerçekten çok güzel bir blogunuz var :) takipteyim bana da beklerim :)))
    http://tasarimkaravani.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. Canım....çok geçmiş olsun. Hep bu pc başı işler yüzünden yaa, saatlerce saçma sapan pozisyonlarda oturuyoruz. Bence egzersizleri düzenli yaparsan ve en azından doktorun dediği gibi saat başı üç-beş dk da olsa kalkıp yürürsen bu işi halledersin sen.
    Dikkat et kendine Kitapsız Kedi, seviyoruz seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Burcu. Egzersizler gerçekten işe yarıyor, daha iyiyim. Sen de kendine dikkat et :)

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun.Geçenlerde iş güvenliği seminerinde sunumu yapan kişi "İnsanlar oturmak için değil yürümek için tasarlanmıştır" demişti. Çok hoşuma giden ve beynime kazınan bir söz oldu. Benim de sırt ağrılarım var ve malesef stresten kulağımın arkasında çok acıyan bir beze çıktı, doktora gidicem ama korkuyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, sana da geçmiş olsun. İhmal etme bence.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...