19 Ekim 2014 Pazar

Yazarlık, yazma süreci ve kitaplar hakkında 3 film...

Cuma akşamından başlamak üzere her güne 1 film izledim bu haftasonu. 

Cuma filmim Jane Austen Kitap Kulübüydü. 2007 yapımı bir film. 5 kadın ve 1 erkekten oluşan arkadaş grubu her ay Jane Austen'in bir kitabını okumak ve üzerinde konuşmak için bir kulüp kurarlar. Aynı benim ortaokuldayken ucundan da olsa yapmayı başardığım gibi bir kitap kulübü. Jane Austen'in hiçbir kitabını okumadım. Okuyanların çok daha fazla keyif alacağı sıcacık bir film. İçinde kitapların olduğu her şey gibi sıcak. 


Cumartesi günü 2002 yapımı Adaptation'u izledim. Ülkemizde "Tersyüz" olarak vizyona girmiş. Nicolas Cage ve Meryl Streep. Film kendi yaratılma sürecini anlatıyor. Meryl Streep'in yazmış olduğu kitabı senaryolaştıran Nicolas Cage'in yazım sürecinde yaşadığı çıkmazlar. Filmin başında Nicolas Cage'in iç konuşmasını aynen yazmak istiyorum: 
"Kafamda özgün bir düşünce var mı? Kel kafamda.Belki daha mutlu olsaydım saçlarım dökülüyor olmazdı. Hayat kısa, iyi değerlendirmem gerek. Bugün, kalan hayatımın ilk günü."
Ve bugün The Hours (Saatler)'i izledim. Julianne Moore, Nicole Kidman ve Meryl Streep'le müthiş bir kadroya sahip bu film de 2002 yapımı. Nicole Kidman'a en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandırmış filmde, Kidman'ı Virginia Woolf olarak görüyoruz. Virginia Woolf'un Mrs. Dalloway kitabından beslenen filmde 3 kuşak kadının yaşamlarından kesitleri izliyorsunuz. Kitabı okumadım. Belki bu yüzden filmi beğendim. 

6 yorum :

  1. İçinde Meryl Streep olan filmlere bayılırım. Bunları atlamışım, hemen IMDB watchlist'ime ekledim. Tabii ki 1.filmi de. Paylaşım için teşekkürler.:)

    YanıtlaSil
  2. üçünü de izlememişim ne yazık ki, havalar soğuyor , fırsat bulur bulmaz izleyeceğim:D

    YanıtlaSil
  3. Ben üçünü de izledim ve hepsinden çok keyif almıştım. Şahane vakit geçirmişsin bu haftasonu ♥

    YanıtlaSil
  4. harika bir yazı olmus. yagmurlu gunlerın guzel fılmleri ♥♥♥

    YanıtlaSil
  5. Saatler güzel bir kitap, yalnız sakın kafayla ve sessiz ortamlarda daha keyifli oldu okuması benim acımdan.Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  6. Kitabın adını yanlışlıkla Saatler yazmışım:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...