3 Temmuz 2014 Perşembe

Daldan dala...

Javier Perez
  • İş yerimde akşamın hayalini kuruyorum tüm gün. Eve gidince ders çalışayım, kitap okuyayım, yarım saat spor yapsam vs.vs. Bir sürü şey. Eve gidince ne yapıyorum. Yemek yiyorum, zorla dersin başına oturuyorum. Bir süre sonra uykum geliyor, sürüne sürüne biraz daha çalıştıktan sonra cumburlop yatak. Dün mesela saat 21:30'da yattım. 
  • Lavanta yağı falan işe yaramadı. Sivriler beni yemeye devam etti. Yalnız kesinlikle tavsiye ederim, güzel bir oda parfümü oldu. Spreyli şişeye damlat, suyla seyrelt, sık istediğin her yere, mis gibi. Bir sürü kanserojen içeren oda parfümlerine bin basar. Kanserojen, kimyasal falan dinlemeyip iki gecedir, takıyorum fişe sivrisinek matını uyuyorum valla. Ne yapayım kardeşim, olmuyor işte. Doğal yöntemlere bağışıklık kazanmış sanırım bu meretler. Bir ara limona batırılmış karanfil formülünü de deneyeceğim ama :)

  • Son zamanlarda aldığım kitaplardan hiçbirini okumamış olsam da sürekli kitap sitelerinde dolanıyorum ağzımdan sular aka aka. Geçen siparişimde idefixe'in gönderdiği edebiyat dergisinde bir kitap gördüm: "Çaresizlik Kuyusu". Kitabı bilemiyorum ama tanıtım yazısını çok beğendim. Ona taktım, halbuki bir sürü kitap beni bekliyor. Bir de bu dergiyi sevdim; Sabit Fikir. Lise ve üniversitede dergi alışkanlığım da vardı. Sonra ne oldu da bıraktım. Leman alırdım, Tübitak'ın dergilerini alırdım, edebiyat dergileri alırdım. Şimdi hiç almıyorum. Gerçi artık Tübitak da kendinden geçti dimi. Hey gidi hey, ülkemde tecavüze uğramayan bi yer kalmadı.  

  • Sıvı sabun yapıyorum ikidir. Katı sabunla sıvı sabun arasında ne fark var derseniz, katı sabun daha doğal gibi geliyor bana. Hem işyerinde kullanmak için, hem de daha az kimyasal içerdiğini düşündüğüm için. İlk yaptığım sabun, yaratık filmlerinde yaratıkların üzerinden böyle iğrenç sıvılar akar ya, vıcık vıcık, salya gibi, hah işte o kıvamda oldu. Meğerse 100 gr.lık sabun yerine 200 gr. sabunu rendelemişim. Üzerine epey bi su koymuştum. Şimdi ki biraz daha iyi oldu. İşyerimdeki tuvaletlere konulan sıvı sabunlar doğal olarak en dandiğinden olduğu için böyle bir işe kalkıştım, iyi ki de yapmışım. Mis gibi kullanıyorum, evde de kullanır oldum. 

  • Dün farkettim, yaz akşamlarının malum çocuk gürültüsü ezan okunduğu saatte birden kesiliyor. İftar vakti çocuklar da eve çağrılınca ortalık birden sessizliğe bürünüyor. Tam o saatte balkona çıktım, çok güzel bir andı :) Ortalık sessiz, terkedilmiş gibi. 

8 yorum :

  1. Ramazanın benim açımdan tek güzel tarafı bir ay boyunca çocuk gürültüsüz akşamlar yaşamak :)
    Bekleyen bi sürü kitap varken hala gidip gidip yeni kitaplara bakmak bir çeşit manyaklık galiba, bende de var aynından :)
    Bir de bunca yıllık kimyagerim bir kere sabun yapmışlığım yok :) Tebrik ediyorum :)
    *o Sabit Fikir'i boşuna yollamıyorlar şekerim, bolca kitap tanıtımı var orda, ağzımız sulansın da yeni siparişler verelim diye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kız kimyayla falan ilgisi yok, katı sabunu rendeleyip üzerine kaynar su, zeytinyağı, gliserin koyup, blendardan geçiriyorum :))) Tebriklik bi durum yok yani :P
      Sabit Fikir'i yollasınlar tabi ya, desteklediğim bir satış tekniği, efferim İdefixe :)

      Sil
  2. Sabunun içine badem yağı eklersen daha süper oluyor =) Bir de sinekler için limon yağı, karbonat, su karışımı önermişlerdi. Ben de onu kullanıyorum ne zamandır, hem miss kokuyor hem de işe yaradı sanki. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karbonat, sen ne mucize şeysin öyle. Her şeye yarayan bir şey bu karbonat. Bunu da deneyeyim :) Sivrisinekten denek hayvanı yaptım iyi mi :)

      Sil
  3. Dikkat et valla Tyler Durden'a bağlıyorsun gibime geldi sabun falan :P Önceki yorumuma da cevap almış oldum demek lavanta işe yaramadı :( Hay Allah, ne umutlar beslemiştim offf

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kız faceden yazışıyormuşuz gibi geldi birden, aynı anda yorum cevap falan yazınca :)
      Tyler Durden :D Valla ben de korkmaya başladım kendimden :))

      Sil
  4. Blogunuzu yeni keşfettim. Hemen takibe aldım. Bana da beklerim sevgiler. Lapermstyle.blogspot.com :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...