14 Mayıs 2014 Çarşamba

Utanıyorum...




Bugün yine utandım insan olmaktan, yaşamaktan utandım. Servise binip, güvenli iş yerime girmekten, şu masada oturuyor olmaktan, tertemiz elimden, yüzümden, aldığım maaştan, yaptığım işten utandım. Ben utandım, gerçekten utandım. Kapkara yüzleriyle, güneşi görmeden, yerin metrelerce altında çalışan o insanlardan, saatlerdir bir umutla maden ocağının başında bekleyen, hastanelerde bekleyen, soğuk hava depolarında yakınlarını arayan insanlardan utandım. Bir adam yeğenini arıyor soğuk hava deposunda, 15 yaşında diyor. 15 YAŞINDA. 15 yaşında bir çocuk maden ocağında çalışıyor. Diğeri kardeşini arıyor; 18 yaşında. 

Her şey olağan akışında devam ediyor bugün de burada. Her sabah olan şeyler yine oluyor. Günaydınlar, gülümsemeler, hal hatır sormalar, günlük iş rutini, çay, bilgisayar... Her şey aynı. 201 kişi ölmüş, göçük altında yüzlercesi var, kaç kişi olduğu bile belli değil. 201 ölen kişi, yüzlerce yakını, yine yüzlerce belirsiz bekleyişe rağmen her şey aynı. Ne olmasını bekliyorum peki ben? Bilmiyorum, ben aynı olamıyorum bugün. Ya onlar? Sorumlular... Onlar nasıl bugün? Nasıl yaşayabiliyorlar bu vicdan azabıyla, bu vicdan yüküyle? Aklımın almadığı o kadar şey var ki bugün.

2 yorum :

  1. Acımız çok büyük. Her insan dönüp kendisini bakmalı, sonra da orada çalışan işçelere bakmalı. Görsünler aileleri ne halde, nasıl bir şekilde ölüyorlar. Gördüklerim sabahtan beri canımı çok acıtıyor artık. Mutlu olmak haram olmalı bize bu olaydan sonra. O halde insanları düşünüpte umursamaz olanları görüyorum, mutlu olanları görüyorum. Kalpleri nasıl taşlaştı o insanların. Acaba orada ölen onların babası olsaydı ne olurdu. Oradaki insanlar gibi geçim sıkıntısı çekip zor işte çalışsalardı ne olurdu acaba. 15 yaşında bile orada çalışan varmış ya ben gerçekten bir şey demiyorum. Gencecik yaşta dünya malı için canından oldu. Umarım ülkemiz bu konuda umursamaz davranmaz. Umarım böyle şeyler yaşanmaz bir daha. Yüzlerce aile sevdiğini kaybetmez umarım bir daha. Hepsine Allahtan rahmet diliyorum.

    Başımız Sağolsun...

    YanıtlaSil
  2. Dün 800'e yakın şehit var dediler inanmak istedim. Sayıyı doğru açıklamıyorlarmış.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...