15 Şubat 2014 Cumartesi

Dün akşam  babamın kanser olduğunu öğrendik. Prostat kanseri. Biopsi sonucu çıktı. Dün akşamdan beri araştırıyoruz, ameliyat mı, ışın tedavisi mi? Nerde yaptıralım, hangi doktor? Kanser ne aşamada? Yayılmadıysa prostat alındıktan sonra bitecek ama ya yayıldıysa? Ya geç kalındıysa? Düşünmek bile istemiyorum. Hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden dünden beri. Ne yapacaksak bir an önce karar vermeliyiz. Bu hafta bu işi netleştirmeliyiz. İnternette okuduğum kadarıyla oldukça yaygın prostat kanseri. Babamın dedesi prostat kanserinden ölmüş. Off, ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. 

10 yorum :

  1. Allah acil şifalar versin... kötü düşünme inşallah bir an evvel iyileşir

    YanıtlaSil
  2. Kötü düşünme sakın...kanserde en önemli şey moral motivasyon...Ege üniversitesinde Canfeza Sezgin hoca var...bornovada özel yeri de var...iyi bir hocadır tavsiye ederim...ankarada olsun derseniz dedemin doktorunu söylerim...dedem ışın tedavisi olmuştu en yeni ve en zararsız tedavi ışın şuan.

    YanıtlaSil
  3. Babanıza çok geçmiş olsun, çok endişelenecek bir kanser türü değil!

    YanıtlaSil
  4. Hepinize teşekkür ederim. Araştırdıkça çok sık rastlanan bir kanser türü olduğunu öğrendik. Umarım ameliyat ya da ışın tedavisi sonrasında bir şeyi kalmayacak. Bu hafta içinde doktor-hastane, ışın-ameliyat kararını vericez ve bir an önce kurtulcaz.

    YanıtlaSil
  5. Çok büyük geçmiş olsun. Umudunuzu yitirmeyin. Benim dedem de mesane kanseri ve tedavi oluyor. Tedaviye inanın moralinizi düşürmeyin..:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, size de geçmiş olsun. Moralimizi yüksek tutmaya çalışsak da kanserin adı bile insanı yıkıyor.

      Sil
  6. Bende babamın prostat kanseri oluşunu öğreneli 2 ay oldu.Yazınızı okuyunca tüylerim ürperdi ilk öğrendiğim ana döndüm.. Bilinmeyene olan korku büyüktür.Bu yüzden endişeniz normal ama şifası olacaktır inş.İyileşecektir babalarımız Allah'ın izni ile.. Kemik testi gibi şeyler yapacaklardır.Bunun sonrasında ilaç tedavisi ile durdurup almaları gerekecektir..Bize yapılanlar bu şekildeydi çünkü.Metanetli ve çok güçlü olmanız gerek.Çok çok geçmiş olsun.Acil şifalar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamze, size de şifalar dilerim. Umarım iyi olurlar. Soğukkanlı biriyimdir ama bu olay gerçekten ne yapacağımı şaşırttı bana. Çok teşekkürler yorumun için.

      Sil
  7. Allah acil sifa versin, simdi okudum, dualarim sizinle.. Bu kanser denen illeti biz de teyzemde yasadik, bak masallah hersey cok guzel gitti, ameliyat, kemoterapi hepsini aslanlar gibi atlatti ve 2 senedir hicbir sorun yok, eminim ve umarim babacigin da aynen boyle olacak. Hayat bizi bi sarsiyor, kendimize getiriyor, hep olumluya odaklanalim sevgili kitapsiz kedi! Guclu ol!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...