27 Aralık 2013 Cuma

2014 için planlar...



İnsanların bir çoğunun her sene sonunda yaptığı klasik bir listedir bu. Yeni yılda şunları yapacağım, şunları yapmayacağım. Ben ilk defa yapacağım. Yapamayacağımı düşündüğüm şeyleri yazarak, gerçeklikten uzaklaşmamaya çalışacağım ki sene sonunda hüsran yaşamayayım. İnsanlar bir günde sihirli bir değnek değmişcesine değişeceklerini umuyorlar ama 1 ocak sabahı yine sen sensin yani. Değişen bir şey yok. O yüzden fazla zorlamak en mantıklısı. 
  • Daha çok kitap okuyacağım. Yatmadan önce okumayı alışkanlık haline getireceğim. (Bu madde yeni yılda alınan kararlar arasında en popüler olanlardanmış.)
  • Uykuyu çok sevmeme rağmen, daha az uyumaya, daha çok yaşamaya çalışacağım.
  • Ev işlerine daha fazla vakit ayırmaya, evi daha temiz tutmaya çalışacağım. Yakında biz de tüy yumağı çıkarır hale gelebiliriz :)  
  • Daha sabırlı ama daha net ve kararlı olmaya çalışacağım.
  • Makyajımı çıkarmadan yatağa girmeyeceğim. Evet, yapıyorum bunu ve sabah kendimden tiksiniyorum. 
  • Çok klasik bir yeni yıl kararı ama daha fazla egzersiz yapmaya çalışacağım. En azından haftasonları sabah kalkıp yürüyüş yapmaya üşenmeyeceğim. Tamam şöyle diyelim, üşenmemeye çalışacağım :)
  • Daha fazla yazmaya çalışacağım. Kişisel tarihimin defteri burası benim için, ne kadar çok yazarsam o kadar iyi olacağını düşünüyorum.
  • İş yerimde sınav açılırsa yükselmek için elimden geleni yapacağım, çok çalışacağım.
  • Yapmacık olmamaya devam edeceğim. Bunun sonu yalnızlık ve sevilmemek olsa da dürüst kalacağım.
  • Tohum, meyve çekirdeği ne bulursam toprağa kavuşturacağım. Doğa için elimden geleni yaptığımı düşünüyorum ama daha fazlasını yapmaya çalışacağım. Daha az atık üretip, daha çok tasarruf yapacağım. 
  • Kafa ütüleyen çevreci ya da vejetaryen olmak istemem ama daha fazla insanı bilinçlendirmek için elimden geleni yapacağım. Çevre ve hayvanlar için bir şeyler yapıyor olmak pek çok insanın gözünde marjinal olmakla eşittir. "Yavvv bu kadar sorun varken otla böcekle uğraşıyor bu enteller, püegh" v.b cümleleri duymayan yoktur sanırım. 
  • Çok istiyorum umarım yapabilirim; bu sene daha fazla para biriktirmek istiyorum. Lütfen buna imkanım olsun. Hayallerimdeki bahçeli eve kavuşmak için biraz daha para istiyorum. Mümkünse yılbaşında piyango çıkabilir, böylece hemencecik hallolur :)
  • Korktuğum için sürekli ertelediğim 20'lik diş çekimimi bu sene yaptıracağım. Kesinnnn.
  • Bu sene 52 kiloya ulaştığımı görünce binbir çabayla verdiğim 4 kiloyla idealim olan 48 kiloya ulaşmıştım. 2014 yılında da 48 kiloyu korumaya, en fazla 50 olmaya kararlıyım.
Anaa, ne zormuş yahu. Zorlandım karar almakta. Daha da bulamadım valla. Demek ki neymiş, istikrarlı bir yaşamım varmış ki, değiştirecek şey bulamıyorum :P 

9 yorum :

  1. Yeni yılda daha az uyku sloganına katılmakla beraber, yeni yılda dilediğiniz tüm güzelliklere ve mutluluklara kavuşmanızı dilerim :)

    YanıtlaSil
  2. çok kötü makyajı cıkarmadan yataga gırmek canım cılde cok cok zarar verıyor ! ben cok öncelerden bu yanlısı yapmıstım ama 4 senedır böyle bı hata yapmıyorum sevgıler cnm mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın PEMBEMAVİ. Artık yapmayacağım :)
      Dilara, teşekkür ederim. Aynı dilekler benden sana :) Sevgiler.

      Sil
  3. Daha ne olsun, bunları uygulayabilirsen koskocaman bir bravo benden sana. Ben durmadan karar alır alır, hiç uygulayamam da. Ayrıca mutlu mutlu yeni yıllar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım uygulanabilecek mi :) Sana da mutlu huzurlu seneler resimli günlük.

      Sil
  4. :) Haydi bakalım! Özellikle daha çok yazma kısmı hoşuma gitti bak :) İyi seneler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da iyi seneler Ceren. Ördek arası danayı unutmadım :)

      Sil
  5. 48 kilo mu :) Fırtınalı havalarda evde kalmanda fayda var diyorum:)Ve acayip kıskanıyorum:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Evet 48 kilo. Boyuma göre normal çünkü kısayım birazcık :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...