2 Eylül 2013 Pazartesi

Yuppi, kitap odam oldu :)

Yoğun bir haftasonu tatili geçirdik. En önemlisi üstümüzdeki ölü toprağını biraz olsun atmayı başardık. Oda değişikliği demiştim, cuma günü sıvadık kolları. Tam olarak istediğim gibi yapamasam da, bir kitap odası çıkardık evden :) Aslında ben yatak odasının yerini komple değiştirmeyi düşünüyordum ama eşimi ikna edemedim. 

Bir komşumuz var, onun da yatak odası bizimkinin yanında. Bütün gece sabaha kadar, hiç durmadan horluyor. Horultusu da tahammül sınırlarını baya bir zorluyor. Adamı o an görsem yapışıcam boğazına boğuvericem yani. İnsan o kadar sinirleniyor ki. Uyuyamadıkça daha da takıyorsun kafana, bir süre sonra o ses kafanı deliyor. Ve sonra çıldırıyorsun tabi. Neyse işte onun için yatak odasının yerini değiştirmek istiyordum ama sadece giyinme ve ütü odası olarak kullandığımız küçük odayı boşaltmakla yetindik. Gardrobu yatak odasına aldık. Biraz daraldı oda ama olsun güzel oldu yine de. Böylece küçük oda bana kaldı. 

İkea'ya gittik dün. Bir kitaplık, bir masa ve bir koltuk aldık.  Masanın fotoğrafını bulamadım. Parlak kırmızı renkte bir tablası olan basit bir masa. Kitaplığımı bu şekilde dik değil de, yatay olarak kullanacağım. Daha estetik duruyor yatay.


Halı da aldık iki tane. Biri mutfağa, biri oturma odasına. Aman diyim shaggy halı almak gibi bir yanlışa düşmeyin. Biz düştük siz düşmeyin. Bütün halılarımızı, salon hariç shaggy almıştık evlendiğimizde. Temizlemek resmen ölüm. Zaten ne kadar uğraşırsanız uğraşın olmuyor. Temizlenmiyor halı. Bütün toz, kir, kıl, saç ne varsa dolanıyor o püsküllerin içine. Bir de evinizde kedi varsa amann amann. Kedi tüyü halı oldu resmen hepsi :) Onun için yavaş yavaş halıları değiştiriyoruz. Önce koridoru değiştirmiştik. İncecik, güzel desenli hem de çok ucuz yolluklar var. Onlardan almıştık, miss gibi oldu valla. Süpürgeyle bir geçiryorsun tertemiz. Şimdi de mutfakla oturma odasını değiştirdik. Kısa tüylü halı aldık ikeadan. 600 lirayı bayıldık ikeaya çıktık. 

Evde hala her yer her yerde. Tam olarak oturtamadık. Dün montajla uğraştık. Kitaplık çok kolay kuruldu. Koltuğu eşim yarıda bıraktı. Bazı parçalar oturmadı dedi. Akşam inat ettim, oturdum başına. Ellerim şişti valla ama becerdim. Eşim baya şaşırdı, eee gururu da incindi tabi. Aaa nasıl yaptın ?  :)) Zeka ve güç gerektirir bu işler :P

6 yorum :

  1. Gule gule okuuuuu, kulaga da goze de guzel geldi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu odayı açtığımızdan beri hiç çıkmadım desem :) Üzümle beraber sürekli burdayız. Eşim salonda, biz burda. Gerçekten iyi oldu...

      Sil
  2. Bu kitaplığın ve koltuğun aynısından bende de var. Ama benim koltuk beyaz. Kitaplık için girip bakayım dedim şu posta amanın bir de ne göreyim shaggy halı uyarısı. Temizleme kısmını hiç düşünemedim ki ben. O zaman kesin karar verdim salona yapılacak halı tığ işi tüylü olmayacak. Ufak tüylüyü de cam silkelerim artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam zamanında denk gelmişsin bu yazıya, hiç kalkışma tüylü halı işine. Temizlenmiyor. Camdan halı silkelemek sizin orada serbest mi ya :)

      Sil
    2. ahahhahaha sen ne diyorsun bizim buralarda dördüncü kattan aşağıya çöp torbalarını atıyorlar sokağa geceleyin, halı silkelemek de neymiş. Bildiğin ortaçağda yaşıyoruz. :)))

      Sil
    3. Ouuu çok fenaymış ya. Biz sofra örtümüzü bile kendi balkonumuza çekine çekine çırpıyoruz :) Apartman ya da site yönetiminin acil toplanıp karar alması lazım bence sizin orada :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...