15 Ağustos 2013 Perşembe

Kedinizi tuvalete nasıl alıştırırsınız?



İşte benim akıllı kuzum. Tipe bak tipe. Ağzım sulanıyo valla, dişlerimi sıkıyorum. Çok seviyorum ben bu sıpayı. 5-6 aydır tuvalet kullanıyor benim kızım. Alıştırma süresi de 4-5 ay kadar sürdü.  Bunun için sadece klozetinizin içine oturacak büyüklükte bir leğen almanız gerekiyor.  Yapmanız gerekenlere gelince :

  • Önce kedinizin tuvaletini klozetin yakınına koyuyorsunuz ve buraya alışmasını sağlıyorsunuz.
  • Sonra tuvaleti kaldırıp kumunu bir leğene koyuyorsunuz. Leğene alışmasını sağlıyorsunuz.
  • Daha sonra leğeni klozetin içine oturtuyorsunuz. Klozete çıkmaya alıştıyorsunuz.
  • Kum miktarını giderek azaltıyorsunuz. Bir süre sonra kumu tamamen kaldırıp boş leğene yapmasını sağlıyorsunuz.
  • Leğenin ortasında bir delik açıyorsunuz ve her hafta biraz genişletiyorsunuz.
İşte sonuç. Biraz sabır gerektiren bir süreç ama değiyor. Çünkü her tarafa saçılan kumlardan ve kokudan bıkmıştım. Üstelik onu sürekli temizlemek de baya can sıkıcı. Şimdi sifonu çekiyorsun oh bitti. Koku olmuyor ve kum yok. Üstelik kum masrafı da bitmiş oluyor böylece. 

Ben internette gördüm tuvalet kullanan kedi videolarını ve çok kıskandım. Bunun için internette alıştırma setleri bile satılıyor ama ben leğen kullanarak o masraftan da kaçtım :P Hiç umudum yoktu ama sabırlı davranırsanız oluyor. Ablam da kedisini alıştırmak istedi ama kedi inat edip 2 gün boyunca ne çişini ne kakasını yapmayı reddedince inatlaşmayı kedicik kazandı ve kumuna geri döndü. Kediden kediye değişiyor sanırım diyeceğim ama ben Üzüm'e öğrettiysem bütün kediler yapar diyorum. Çünkü inanılmaz inatçı ve dikkafalı bir kedi. Kedisi olanlara tavsiyem çokça sabırla kedi kumundan tamamen kurtulabilirsiniz. Denemekte fayda var. 

17 yorum :

  1. güzel post olmus :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel yahu =) Tam 'Kedi' =)) Çok maşşallah, aman çok maşaalah =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Bloğu kurcalamaya devam et, hoşuma gitti :D

      Sil
  3. Ya kayıp klozetin içine düşerlerseeeee ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşmüyor. Fotoya dikkat edersen leğen hala duruyor ama ortası delik, kenarında 1-2 cmlik yer var sadece, oraya da ayaklarını koyuyor. Bence dene, mis gibim oluyor, çok güzel oluyor, çok şeker oluyor :) Video atayım bi ara izle :D

      Sil
  4. Üzüm gerçekte çok tatlı :) Leğeni yeni farkettim bende daha rahat ve hijyeniktir bu şekilde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok daha rahat ve kesinlikle daha hijyenik. Sadece kum kutusunu temizlemekle bitse keşke, kum evin her yerine dağılıyor.

      Sil
  5. Çok özendiğim bir şey bu gerçekten, tebrik ederim ikinizi de ♥ Darısı bir gün başımıza diyeceğim ancak bizim ufaklık Çakıl değil ama şişman Pisi kızımız çok nazlı... O kadar ki eğer farklı bir marka kum alsam ya da aynı markanın daha iri tanelisini bile alsam kriz yaşıyoruz :/ Çişler tutuluyor, yapılmıyor, asabilik, sinir hali ve son noktada uygun gördüğü yere yapıyor...

    Alıştırsak bile şöyle bir sorun var ki bütün gün evde yokuz ve iki kedinin bütün gün sifon çekilmeden kullandığı tuvaleti temiz tutmam çok zor olur :/

    İstiyorum, yapamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam sosyeteymiş seninki :)
      İnan sifonu çekmekten ve fırçalamaktan başka bir şeyi yok. Temiz tutmak kum kutusundan çok daha kolay. Ama alıştırması gerçekten sabır isteyen ve uzun bir süreç.

      Sil
  6. Merhaba
    Kedişe bayıldım, size ayrı bayıldım. Süpersiniz.
    Bir şey sorabilir miyim. Benim kedim siyam yavru anne babasından ayırmak istemediğim için bu hafta gelicek, 2.5 aylık şu an. Her şeyi anladım ancak leğeni ilk tuvalete cıkardığınızda kediniz oraya yapması gerektiğini nasıl anladı, kaldırıp oraya mı oturttunuz, kafam cok karıstı:)
    Kesinlikle deneyeceğim biraz buyuyunce. Tesekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ginger,
      Leğeni kumla beraber tuvalete oturttuktan sonra kedinizi alıp oraya koyun, görsün kumunun yerini. Tuvaleti geldiğinde çıkacaktık oraya, kuma alışık olduğu için.
      Rica ederim :)

      Sil
  7. Öncelikle tebrik ederim yannız leğeni delmekten bahsetmişsiniz o delikten gidere dökülen kum bi sorun yaratmıyormu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klozetin içine koymaya başladıktan sonra iri taneli çakıl taşı gibi olanlardan koymuştum, onun için bi sorun yaşamadım.

      Sil
  8. Merhaba bende alıştırma setiyle kedimi alıştırdım ama kedim baştan beri çişini rahatlıkla yapıyor ama özellikle kum azaldığından beri kakasını yapmak istemiyor ben başında durup ısrar edersem yapıyor ama kendisi gittiğinde çişini klozete kakasınıda klozetin yanına yere yapıyor bunun nedenini bir türlü anlayamıyorum ödül de verdim klozete her yaptığında ama kakayı yapmak istemiyor kuma geri dönmek istemiyorum lütfen bana yardım edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Kediler için tuvalette kazma ve saklama güdüsü bir ihtiyaç ve bizler aslında onların doğasına aykırı bir şeyi yaptırmaya çalışıyoruz bunu yaparak. Kendimize kolaylık olsun diye onları buna zorluyoruz açıkçası. Belki o yüzden kediniz inatlaşıyor. Sizin desteğinizle yaptığınızı yazmışsınız, bir süre daha destekleyin, yine de yapmazsa bence çok da zorlamayın.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...