16 Aralık 2016 Cuma

Vazgeçmek



Vazgeçmek zordur. Alıştığımız insanlardan, davranışlardan, yediğimiz içtiğimiz şeylerden, rutinimizden... Peki vazgeçtiğimiz kadar mı özgürüz, yoksa düzenin tıngır mıngır beşiğinde huzur mu batıyor da vazgeçiyoruz bir şeylerden. 

Bazı şeylerden, bazı insanlardan vazgeçmek gerekir. Canını acıtsa da... Anne babanın, evladının kendi ayakları üzerinde durabilmesi adına, yuvadan uçması adına gitmesine göz yumması gibi. Çok seversin, gitmesini istemezsin, ama bilirsin ki öyle mutlu olacak, öyle olması gerekiyor. Bazıları yapamaz bunu, oğluna ya da kızına o kadar bağımlıdır ki, eşinden kıskanır ve sevgisiyle zindan eder evladına hayatı. 

Alışkanlıklardan vazgeçebilmek de güçtür. Sıkı bir irade gerektirir. Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama, bir davranışı alışkanlık haline getirebilmek için 21 gün tekrarlamak gerekliymiş. Ya bir alışkanlığı terk etmek ne kadar sürer acaba? 

Bazen de olmayacağını bile bile, vazgeçemezsin bir düşünceden.  Mantığınla kalbinin çeliştiği yerde sen boğulursun. İşte o aşamada, seni ne kadar yaralarsa yaralasın vazgeçmen gerektiği bilirsin. O ipi sıkmaktan ellerinin parçalandığı yerde bırak olacağına varsın. 

Her türlüsü acıtsa da, güçlendirir insanı vazgeçmek. Vazgeçmek zorunda bırakıldığın yerde daha soğuk, daha umursamaz olursun. Zırhına bir katman daha eklersin, bundan sonra kimse delemesin o zırhı diye. 


6 yorum :

  1. demek ki benzer konulara kafa yormuşuz bu aralar :) : http://nihaventrenkler.blogspot.com.tr/2016/12/okyanusu-asmak.html

    YanıtlaSil
  2. Great information
    thx for the comemnt
    http://retromaggie.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Dinlerim temeli aslinda vazgecmek. Ozgurlestirir, hafifletir.
    Fani dunyada iyelik pesinde kosmamiz tuhaf degil mi zaten?
    Iyi insanlar ve iyi anilar biriktirmek..

    YanıtlaSil
  4. Ömrüm vazgeçmekle geçti diyebilirim..Hepside zor oldu..

    YanıtlaSil
  5. Umuttan vaz geçirmeye çalışıyorlar bu günlerde.. Elimizde bir tek o kaldı aslında. O da giderse..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...