6 Haziran 2016 Pazartesi

Eksik insan olarak KADIN


Yine buyurmuş zat-ı şahaneleri: "Anneliği reddeden kadın, eksiktir, yarımdır. Daha geniş tutuyorum. İnsanlıktan vazgeçmektir." 

Kadınların oralarından, buralarından, çalışmasından ve çalışmamasından, yemesinden, gülmesinden, doğurmasından ve doğurmamasından, giyiminden, saçından, başından, SİZE NE! 

Ben bilerek ve isteyerek anneliği reddeden -yarım, eksik ve insanlığından vazgeçmiş!- bir kadın olarak hayatımdan memnunsam SANA NE! 

Kadınları sadece üreme aracı olarak gören bu zihniyet biliyorum ki kadınlar üzerine pervasız laflar etmekte en büyük hakkı kendilerinde görüyorlar. Size bu hakkı kim veriyor? Sadece doğurmak ya da doğurmamak da değil derdi. Kadının iş hayatından çekilip eve kapanması. "Evini çekip çevirmekten vazgeçen kadın" diyor. Üstelik bunları Kadın ve Demokrasi Derneği adında bir derneğin açılışında söylüyor. Ne söylesek, ne yapsak boş. Kadın eğitilmedikçe, kadın okumadıkça, kadın konuşmadıkça, hakkını savunmadıkça, kendini yetiştirmedikçe, ne yapsak boş. Kadınlarla bu kadar uğraşılmasının, baskı altında tutulmak istenmesinin sebebi de bu zaten. Çünkü kadın cehaletten kurtulursa, toplum da cehaletten kurtulacak. Ve cehalet bazılarının işine fazlasıyla yarıyor. 

19 yorum :

  1. Seni çıldırtan bir olay olmasa yazacağın yok.
    Bunlar kadın ve din olmasa ne yapacaklar bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ben ülkemin ve ait olduğum toplumun kadın nüfusunun yarısından çoğunun bu sözleri desteklediğini, kendi varlığının amacının annelik, ev işi ve bir erkeğe karılık etmek olduğunu düşündüğünü gördükten sonra bir şeyler söylemekten vazgeçtim. Erkeklerle mücadele etmek kolay; ancak bu mantık dışılığı benimseyen kadınlarla uğraşmak muazzam zor. Onlara laf anlatmanın imkanı yok. Bu kadınlar var oldukça maalesef bu erkekler de var olacak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef öyle durum. Kadını cahil bırakmak çok önemli işte bu yüzden.

      Sil
  3. Yukarıdaki yoruma yakın birşey söyleyecektim, bu görüş toplumun önemli bir kısmının görüşünü temsil ediyor, bunu toplumun tamamına dayatmaya kalktıkları anda diğer kesim cinnet geçirecek gibi oluyor.
    Bir sene, tiyatro günü müydü öyle bir şey, tüm tiyatrolar 1 TL gibi sembolik bir rakama izlenebiliyordu. Bindiğim taksinin şöförüyle konuşurken, lafın sırası geldi, söyledim. "Beş kişilik aile beş liraya güzel, değişik bir gece geçirebilirsiniz mesela" dedim. "Bırak alışmasınlar" dedi bana. Çok ağırıma gitmişti. Parasızlıktan değil yani, zihniyetten mutsuz yaşayan insanlar. Ve mutsuz insanların mutlu olanlara kendi yaşam biçimlerini dayattıkları bir ülkede yaşıyoruz özetle. Gittikçe de doz artıyor. Çıkmaza da çoktan girdik. Budur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :( Çıkmaza girdik evet. Ama mutsuz falan da değiller be Küçük Joe. Asıl mutsuz olan biziz. Onlar gayet memnunlar hallerinden. Görmemek, duymamak, bilmemek mutluluk onlar için. Ve bu konuda çok iyiler gerçekten. O kadar sıkı kapatmışlar ki gözlerini açmak mümkün değil. Adam 2 dakika önce ağzından çıkan şeyi inkar etse bile yine inanıyorlar. Cahillik kayıtsız şartsız bağlılığı da beraberinde getiriyor işte. Sorgusuz sualsiz itaat.

      Sil
  4. peki eksiklikten bir tane doğurunca kurtuluyor muyuz, yoksa devamlı kuluçkaya mı yatmalıyız... eksik blogger ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Hayır kurtulamıyorsunuz efendim. En az 3 tane doğurmanız gerekiyor tam bir kadın olabilmeniz için.

      Sil
    2. İsteyerek konuşmanıza şahit oldum ve hunharca güldüm, Allah iyiliğinizi versin :) Devamlı kuluçkaya yatmamız icap ediyormuş demek :))

      Sil
  5. Yine neyi perdelemeye çalışıyorsa, cinsiyetçilik barındıran nefret söylemlerinden birini daha kusmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde böyle söylemlerle gündemi meşgul edip altta büyük değişiklikler perdeleniyor, haklısın.

      Sil
  6. Blog yazarı kadınların bir kısmında bile benzer bir söylev hakîm. Bile diyorum çünkü bu kadın yazıyor ama değişen birşey olmamış kafada. Çalışmayı maddiyata indirgeyip eşinin maddi durumu iyiyse evde oturup çocuk büyütmeyi kutsuyor. Bunu çocuk belli bir yaşa gelene kadar yapmayı, çocuğunu kendi büyütmeyi seçene lafım yok.Derdim sonsuza kadar bu hali sürdürünle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında kimsenin seçimleriyle sorunum yok. Sorunum başkalarının seçimlerine saygı duymayan bu zihniyet.

      Sil
  7. Kadınlar korkulu rüyası. Keşke sonunu getirebilsek..

    YanıtlaSil
  8. Ya hala anlamadınız mı, gündem değiştirmeye çalışıyor, diplomayı soranlara "siz onun boşverin gelin biz kadını yerelim" diyor, nesini ciddiye alıyorsunuz da sinirleniyorsunuz?!
    Ama bir darbe olacaksa bu sefer bu kadınlar tarafından sosyal darbe olacak, ona da zemin hazırlıyor inşallaaaaah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlıyorum ve biliyorum ama her türlü sinirlerimin zıplamasına hakim olamıyorum. Kadınlar tarafından sosyal darbe mi :D Gülüyorum artık sadece. Çünkü gerçekten bu ülkeye ve bu ülkenin insanlarına dair bütün ümitlerimi yitirdim ben.

      Sil
  9. Neredesin Kitapsız Kedi? Özledim. Bir ses ver :)

    YanıtlaSil
  10. Kitapsız kedicik, nasılsın? Sesin soluğun çıkmıyor. Ne buralara yazıyorsun ne yorum bırakıyorsun. Merak ettim. Umarım iyisindir. Geri dön sahalara lütfen. Özledim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...