28 Nisan 2015 Salı

Yine sıkıcı ders muhabbeti...


Çok boşladım yine blog seni. Ama inan hep aklımdasın. Gerçi bu aralar aklım epeyce karışık. Sevgili Jardzy, Üzümün anası buralarda ama kafa yoğun, sen ne güzel geziyorsun. 

Misafirlerimiz de vardı biliyorsun. Üzüm için sıkıntılı günler yaşadık. Üzüm gerçekten çok farklı bir kedi. Kedi gibi değil. Hiç kimseyi istemiyor bizden başka. Sessiz, sakin eve alışmış, çığlık atan bir çocuk görünce tepkisi baya bi sert oldu. Kulaklar geri yattı, sırtındaki tüyler diken diken oldu, sonra auuuuu diye bir ses çıkarıp çocuğa saldırdı. Elinden zor aldık desek yalan değil valla. Evin ona ayrılmış odasından sadece ben evdeyken çıktı. Ona doğru yaklaşıldığı anda saldırı moduna geçti. Zor bir kedi yani. Aslında çok şaşırıyorum Üzüme. Bir insanla bir hayvanın karakteri bu kadar mı benzer, Üzüm'ün davranışlarına baktıkça kendimi görüyorum. Çok acayip bir his bu. Sessizliği, az insanı, düzeni seviyor, kalabalıkta ve düzeninin bozulduğu her an çok sinirli. İstediği an istediği kadar sevilecek, ne eksik ne fazla. Eksiğe de fazlaya da sinirleniyor. Karşısındakinin aklını okuyor sanki, seviyor mu sevmiyor mu, korkuyor mu hepsini anlıyor ve ona göre davranıyor. En önemli benzerliklerden biri de çocukları sevmiyor(uz) :) Düşünüyorum da, ben sonradan mı böyle oldum acaba diye, hayır ben kendim çocukken de çocukları sevmezdim aslında :D Yaa, olur mu hiç, büyüyünce değişirsin, hormonlar falan filan diyenlere sesleniyorum, hala sevmiyorum çocukları. Çocukları sevmiyor oluşum aslında gürültüye ve sürekli harekete tahammül edemiyor olmamdan kaynaklı sanırım. Dinginliği seviyorum ben. Fazla hareketli ve yorucu bana göre çocuklar ve onlarla geçirilen zaman.

Biraz gürültü ve hareketten başka aslında benim açımdan pek bir değişiklik olmadı ama eşimin ailesi ve eşim için keyifli zamanlardı. Her gün bir yerlere gittiler, çocuklar çok mutlu oldu, onlar için değişiklik oldu. 

Ders çalışıyorum deliler gibi, çılgınlar gibi. Haziran sonu diyorlar sınav için ama hala ilan edilmedi. Rekabet kızıştı, millet kursa falan yazıldı. Ben gerek görmedim, açıp kitabı okuyunca da aynı şey, başkası anlatınca da aynı şey. O kadar para veremem valla. Evimde ders çalışmam için de bir engelim yok, çoluğu çocuğu olanlar için bir fırsat tabi kurs ama bana gerekli değil. 

Canım eşim sağolsun bana çok destek oluyor, ders çalışmam için elinden geleni yapıyor, ev işlerini yapıyor, destek oluyor.Hayatımı güzelleştiren ve kolaylaştıran bir eşim var, çok şanslıyım. Bütün koşullar müsait yani ders için. Bu sınavdan 100 almalıyım blog, işin sözlü kısmına elim kuvvetli girmeliyim, çünkü işin içine mülakat girince karışık işler de giriyor devreye. Bazı açılardan avantajlı durumdayken, bazı durumlarda dezavantajlıyım sözlü için. Düşündükçe motivasyonumu düşüren konular olsa da, sınav için amacım dediğim gibi hiç yanlış çıkarmamak. 

Yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum ama dersten başka herhangi bir şeyle meşgulken kendimi çok kötü hissediyorum (şu an olduğu gibi). O yüzden genelde yolda, tuvalette ya da küçük molalar verdiğimde okuyorum sizi. (Küçük Joe :) Yine mi tuvalet deme, zamanım yok ne yapayım) Saçımı boyatmam, kestirmem lazım, ablacığım kalıcı makyaj sertifikası da aldı, gidip gözümü boyatayım diye düşünüyorum ama ne zaman :( Haziran sonu olursa sınav, yetişememekten korkuyorum. Geceleri kesintisiz uyuyamıyorum, sürekli çalıştığım dersler dönüyor aklımda, sorular cevaplar... 

Bu sene kitap fuarına gidemeyeceğim için üzülürken, son saatlerinde ziyaret edebildik. Yine beklentilerimi karşılamadı fiyat açısından. Zaten bu aralar kitap da okuyamadığımdan 1 tanecik almakla yetindim. Elias Canetti "Hayvanlar Üzerine" yi aldım. 

Renksiz günler yaşıyorum anlayacağın bugünlerde. Ama şöyle düşünüp motive ediyorum kendimi, dişini sıkacağım birkaç ay, sonra bir daha ömür billah ders falan çalışmayacağım.  

14 yorum :

  1. Aaaaa!

    Benim de Mayıs sonu finallerim var. Keşke ben de böyle çalışsam.

    Üzüm benim karakterime sahipmiş. Kedi olsam ben de onun gibi olurdum.

    Haziran'dan sonra seni bekliyorum Sevgili Kitapsız Kedi. Başarırsın bu azimle. Eminim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarı keşke sadece benim çok çalışmama bağlı olsa...
      Üzüm'ün içine insan ruhu kaçmış :D

      Sil
  2. Gerçekten çok sıkıymış tempon, Allah kolaylık versin sana, bol da zihin açıklığı. :) Bu kadar çalışan, daha da önemlisi bu kadar isteyen bir insanın istediğini elde etmemesi zor, başarırsın bence. Her şey gönlünce olsun inşallah. :)

    YanıtlaSil
  3. :) yine mi tuvalet? :D :D :D
    ben bu yoğunlukta okunduğumu sanmıyordum. mekan ikinci planda gelir efendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Okunuyorsun, severek ve ilgiyle okunuyorsun hem de.

      Sil
  4. Ah kolaylıklar gelsin, umarım her şey istediğin ve hakettiğin gibi sonuçlanır. Dediğin gibi az kalmış, az daha sabır, sonra keyif vaktidir. Bizim Pisi de ilk başlarda Üzüm gibiydi. Çalışan iki insanla aynı evde, çocuksuz ve az gelen gidenli olunca sessiz ve asabiydi. Ne zaman ki Çakıl geldi, o zaman o da hafif hafif kabuğundan çıkmaya başladı. İlk başlarda çok zor olsa da (Çakıl az dayak yemedi) sonrasında Pisi'nin içinden başka bir kedi çıktı. Aslında tek başına olmamalı kediler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa, aslında ben de çok istiyorum ikinci kediyi, Üzüm'ün alışacağından endişeliyim, boğar heralde yeni geleni. Bir kere denemek için ablamın kedisiyle bir araya getirdik ama hiç iyi olmadı :)

      Sil
  5. Çocuklar konusunda aynı fikirdeyim ve sınav için de bol şans diliyorum =)

    YanıtlaSil
  6. Ay çocuğa daldı senin yerine yani :D Kıs kıs güldüm ya kusura bakmasın çocuğun sahipleri. Ay ama umarım çocuk korku geliştirip hayvansevmez olmaz bu olay üzerine.. Çocuk sevmemek neden tuhaf olsun ki, diyeceğim ama çok zor Türkiye'de çocuk sevmeden yaşayabilmek, bin tane soru soruyorlar illa kucağına veriyorlar sen istemeden falan. Zor o işler.
    Sen çalış çalış, bekleriz biz ;) Umarım emeklerinin karşılığını alırsın...
    Ha bir de evet insanla hayvan birlikte yaşayınca huylar benziyor bir noktadan sonra, ama o mu sana sen mi ona orasını tam bilemiyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla daldı :)) Hatta avını bekleyen aslan gibi pusu kurduğu bile oldu :D Benim de düşündüğüm o oldu, kedi fobisi olursa çocuklarda, Üzüm yüzünden olacak.

      Sil
  7. Çalışmanızın karşılığını alırsınız umarım. Tezin son demlerinde aynı sıkışmışlik halindeyim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...