24 Mart 2015 Salı

Mızmızmızmız




Son günlerde var bende bir tuhaflık ya neyse. Buraya her yazdığımda mızmızlanıp duruyorum, size de gına gelmiştir benim yaşlı kadınlar gibi ah vah etmelerimden. Her gece yatarken korkar hale geldim, acaba sabah kalktığımda kötü mü olacağım diye. Geçen sabah uyandım, yine ben de bir haller. Midem bulanıyor, kasığımda zaten iki gündür bir ağrı, kalbim kulaklarımda atıyor. Kustum falan, sonra kalktık gittik hastaneye. İdrarda kan varmış, acil ürolojiye sevk etti, böbrek taşı olabilir dediler. Geçen sene de ufak bir taş düşürmüştüm. Üroloji ultrason, röntgen, tomografi falan istedi, hepsi yapıldı, ama taş falan yok. Teşhis de yok. Kum falan döktüm sanırım. 

İşyeri hala yoğun, ben hala kitap falan okumuyorum. Ocak ayında okuduğum 4 kitapla kaldım bu sene. Mart bitiyor, iki aydır kitap almamışım elime yani. Vahim durumdayım, hayat akıp geçiyor ve ben öylece izliyorum. Geçip gitmesine izin veriyorum... Hiçbir şey yapmadan, öylece izliyorum arkasından zamanı... Derler ya ölü toprağı serpilmiş sanki üzerime. Eve gidiyorum, yapmam gereken bir sürü şey var ama yerimden kıpırdamak istemiyorum. Oturduğum yerde, zaman öylece bomboş akıp geçerken şunu düşünüyorum; bir gün sağlığım yerinde olmadığımda ve ölüme yaklaştığımda, en çok üzüldüğüm şey, sağlıklı iken boşu boşuna geçirdiğim bu zamanlar olacak.

14 yorum :

  1. Aman ağzını hayırlı aç ya, ölü toprağı falan :( Bahar çarpmış işte seni, az bisiklet iyi gelir bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :( Çarptı valla bir şeyler beni, bahar mı çarptı ne çarptı bilemiyorum.

      Sil
  2. Zaman çok kıymetli ve evet iyi değerlendirilmeli, ben de bunu düşünüyorum. Ama insanın hiiiç bir şey yapmak istemediği, nedensiz yere böyle "bön" gibi olduğu zamanlar olabiliyor. Şu sıralar bende de var biraz. Elimde çok sevdiğim bir kitabım var ama birkaç gündür okumaya bile üşeniyorum, malak gibi yayılıp zaten izlemiş olduğum eski dizilerimi izliyorum. Bahardan olsa gerek. :)) Geçer yani, üzme kendini. Herkese oluyor zaman zaman. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, tam olarak beni ifade eden kelime bu işte: "malak" :D Bahara suç bulan ikinci yorum :) Galiba bu durumun sorumlusu bahar.

      Sil
  3. Gelsin dıye bekledik baharı, şimdi de tüm suçlu o:) Sınav kaygısı, hastalıklar, hava değişikliği falan bir gelince getcekten yoruyor. Bunlar da geçer. Aynı durumdayım, Cuma sınavım var, okul deli gibi yoğun, tez inşallah bitmek üzere ve ben hastsyım ama kendime de hatırlatıyorum: Bu da geçer,:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharı severim, bakma suçladığıma :) Ben de sıkıntılı zamanlarda sık sık bunu tekrarlarım; bu da geçecek. Ama hayat da geçiyor büyük bir hızla.

      Sil
    2. Dokunmatikle yazmaya çalışınca, dilin kafasını gözünü yarmışım bu arada!

      Sil
    3. Bir iki harf hatası canım, olur o kadar :)

      Sil
  4. İdrarda kan diyorsun, kusma diyorsun, başka başka şeyler de diyorsun sonra da sağlıklıyken boş boş oturuyorum diyorsun. Aşkolsun kitapsız kedi ya. Biraz kendini sakın lütfen. Dinlen. Geçen düştüm de diyordun. Doğru dürüst anlasınlar neyin olduğunu. Söylesinler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük Joe, akşamları öyyle bomboş yatıp duvara bakarken aklıma sen geliyorsun ve daha da sinir oluyorum kendime. Senin planların, yapabildiklerin ve azmin... Rol modelim oldun :)
      Evet, son dönemde üstüste rahatsızlıklarım oldu ama iyiyim yaa, küçük şeyler bunlar. Benimki safi tembellik.

      Sil
    2. Ah ilahi kitapsız kedi ya. Üç gündür senle aynı durumdayım, bir bilsen. Benim idrarımda kan böbreğimde kum da yok üstelik. Şimdi onu yazmaya çalışıyorum bloga. Onu da yapamıyorum. Sen beni sürekli fıldır fıldır çalışan biri sanıyorsun herhalde. Halbuki bütün o planlar kararlar filan böyle yan gelip yatmamın önünü almak için. Senin yazıyı okurken Kitapsız Kedi benden güzel anlatmış diyordum :))) Yazayım bitireyim bari. Ama mızmız tam beni anlatıyor. Buymuş yani.

      Sil
    3. Evettttt, ben seni sürekli yaptığın listelerdeki maddelerin üstünü, büyük bir keyifle çizerken hayal ediyorum :) İş bitirici Küçük Joe'sun sen benim gözümde :)

      Sil
  5. Sen bi İnciraltı Kent Ormanı gezisi yap da kendine gel en iyisi :)
    Ayrıca geçmiş olsun, dikkat et kendine, ayaklarını sıcak tut :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceren bisiklet dediğinde aklıma gelen ilk yer orası oldu biliyor musun. Bence de gitmeliyim, vurmalıyım kendimi pedala :D Ağaçların altında yaprak hışırtıları ve dalga sesleri eşliğinde pişimi yiyip, çayımı içmeliyim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...