17 Şubat 2015 Salı

İdam mı !?



Yapılan caniliğe karşı büyük bir çoğunluk idam çığlıkları atmaya başladı. Evet, o yaratığın yaşaması sinir bozucu, girecek hapishaneye, yıllarca yiyip, içip, yatacak, sonra af çıkacak falan, iyi hal indirimi alacak, çıkacak gidecek, oksijen israfı yapmaya devam edecek. Ya da bilmiyorum,  yaşadığına pişman olacağı, ölmek isteyeceği anlar yaşatacaklar ona hapishanede, umarım öyle de olur. 

Benim derdim idam çığırtkanlığı. Sanki çok demokratik, yargının üstün ve bağımsız olduğu, adalet sisteminin tıkır tıkır işlediği bir devlet düzenimiz varmış gibi "idam istiyoruz" demek bana fazlaca cesur, hatta kendi sonunu istemek gibi geliyor. Sanıyor musun ki, idam gelirse bu adamlar tecavüzcüyü asacak. Onlar için zaten tecavüzde suçlu olan kadın, tahrik etmiştir adamı, mini etek giymiştir, kaşı gözü oynamıştır vs. Zavallı adam ağır tahrik altında şeytana uymuştur. Bir kılıfının bulunup bütün karşı çıkanların susturulduğu, tehdit edildiği, korkutulduğu bir dönemdeyiz. Bu bahaneyle idamı yasalaştırıp temizliğe girişmek bazılarının son derece işini kolaylaştıracaktır. 

Bu kadar tehlikeli bir gidiş yaşanırken, "idam istiyoruz, asalım, keselim" demek bizi yanıbaşımızdakilerle aynı kaderi yaşamaya sürüklemez mi sizce?

5 yorum :

  1. Dün bir paylaşım platformunda, o caninin en ağır şekilde cezalandırılması için bir imza kampanyası duyurusu paylaşılmış. Adalet sistemimiz ne hale geldi ki olması gereken için imza kampanyaları açılıyor. Diyeceğim, apaçık işlenen, kanıtları ortada olan suçlar için her türlü kılıfın uydurulduğu ve suçluların kolayca aklandığı ülkemizde hiç bir suçu günahı olmayanlar hapishanelerde çürüyor, hatta ölüyor. Dediğin gibi idam cezası geri gelse de gerçek suçlular için değil de onlar gibi düşünmeyenler için uygulanır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmza kampanyasını gördüm ben de. Üzücü gerçekten memleketin durumu. Bu ülkede her şeyin başı olan, her şeye bakan, her şeye karar veren -en alt seviyeden en üst düzey kararlara kadar- kendi düşüncesinden başka hiçbir görüşe tahammül edemeyen birinin eline idam uygulamasını vermek :\ Bana korkunç geliyor, hem de çok korkunç.

      Sil
  2. Önceki yorumu yorum sahibinin isteği üzerine sildim, ona cevap niteliğinde olan yorum da doğal olarak silindi.

    YanıtlaSil
  3. Ben de ilk başta bütüüün çılgıncasına öfkeli hislerimle, "Bunlar idam edilmeli!" demiştim. İlk başlardaki öfkem tabii ki geçmedi ama idam konusunda artık senin gibi düşünüyorum.
    İdam gelirse tabii ki tecavüzcüler için gelmeyecek. Ya da hırsızlar ve gerçek ahlaksızlar için. Tersine bizim gibiler için gelir. Masumlar, iktidar karşıtları ve aydınlar için.

    YanıtlaSil
  4. Ölüm cezası dezavantajlıları, yoksulları, muhalifleri öldürür. Parası olanın hem iyi bir avukat tutma olanağı, hem kamuoyunu ve hatta mahkemeyi yönlendirme şansı vardır.

    Devletin atadığı avukat deneyimsizlik, önyargılar ve kaynaksızlık nedeniyle yetersiz savunma yapmayabilir. Hâkim ve savcıların önyargıları yasaları yorumlarken etkili olabilir.

    Bu ülkenin hâkimleri "devletin çıkarları adaletten önce gelir" diyebilmiştir. * Bu demektir ki, devletin işine gelmeyen, muhalefet eden, kendini savunamayan herkes devletin adaleti elinde öldürülme riskiyle karşı karşıyadır.

    Bu ülke ellerinde hala Adnan Menderes'ten Erdal Eren'e devletin kanunları eliyle öldürdüğü insanların kanını taşıyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...