29 Aralık 2014 Pazartesi

Bir yılbaşı klasiği; yeni yıl kararları...


1 - Birinci maddeyi değiştirmeyeceğim. Yine daha fazla kitap okuma konusundaki kararım öncelikli olarak dursun.

2 - Bu sene belki liseden beri yapmadığım bir alışkanlığıma geri dönmeyi düşünüyorum. Defter tutacağım. Liste defteri. İzlediklerim, okuduklarım ve diğer küçük notlara dair küçük bir liste defteri. 

3 - El işi yapmaya başlayacağım, bir şeyler üreteceğim. Ne olursa, örgü olur, el işi pano olur. Kanaviçe ayraç yaptım birkaç tane, o kadar mutlu etti ki beni. El becerimi geliştireceğim.

4 - Beni mutlu eden şeylere daha fazla zaman ayıracağım, mutsuz eden şeylerden ve kimselerden uzak duracağım. 

5 - Bu kötülüklerle dolu dünyada, değiştiremeyeceklerimi düşünüp ümitsizliğe kapılmak yerine, elimden geleni yapıp, mutlu olmaya çalışacağım. 

6 - Daha az atık, daha çok enerji tasarrufu, doğa için daha çok çaba...

Bu sene de bu kadar olsun. Yapamayacağımız şeyler bir gecede yapılabilir hale bürünmeyecek, bunu hepimiz biliyoruz, ama yeni bir yıl hepimizin içinde bir kıpırtı yaratmıyor mu? Bir davranışı alışkanlık haline getirmek için o davranışı 21 gün boyunca sürdürmek gerekiyormuş. Yazdıklarım aslında kendi hayatımda çok da marjinal değişiklikler yapmamı gerektirecek şeyler değil. Çoğu zaten halihazırda yaptığım  davranışlar. Yenilik olarak yapacaklarım için bir motivasyon olarak burada dursun bu yazı, itici bir güç, bir teşvik olarak kalsın.

Yılbaşında ablacımla, yeğenimle ve kocacımla evde yiyerek, içerek geçireceğiz bir aksilik olmazsa. 

Eşimin piyano konusundaki müthiş gelişiminden bahsetmedim değil mi? O halde size iyi yıllar dileklerimizi görüntülü sesli iletelim. Bu performansın 3 haftalık dersin sonucu olduğunu da gururla söylemeliyim. Hepinize mutlu, sağlıklı, huzurlu yıllar dilerim. 



4 yorum :

  1. Ooo enişte çok iyi ilerlemiş!!
    Tebrikler.

    Kararlarında seni destekliyorum. 21. gün sonunda beyninde bu iş için nöronlar oluşuyor. O yüzden 21 kez veya gün tekrarı ile her şeye alışabilirsin!!!
    Keşke sigara içenler de uygulasalar :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Jardzy.
      Sigara olayında 21 gün sökmüyor sanırım, seneler sonra başlayanlar, rüyalarında sigara içenler biliyorum :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...