1 Temmuz 2014 Salı

Bugünlerde ben...


Sabahları elimi kaldıracak halim olmuyor, bırak el kaldırmayı asansörde günaydın diyen iş arkadaşlarıma cevap vermek bile acayip zor geliyor. Havalara mı bağlamalıyım bu durumu bilmiyorum. Haftasonu cumartesi temizlik, pazar gezme tozma şeklinde geçti yine. Yani bu haftasonu da ders çalışmadım. Pazar geç yattığım ve  yine sivrisineklerle cebelleştiğim için uyumadığımdan, dün akşam yemekten sonra yattım ve yaklaşık 12 saat uyudum :) Yatak odasından taşındık, balkonlu küçük odada, yani Üzüm'ün odasında yatıyoruz artık. Daha serin oluyor. Ben kanepede, eşim yerde yatıyor. 

Sivrisineklere karşı bi alet aldım ama hiçbir işe yaramadığı gibi, ben korkudan çalıştıramıyorum bile. Fişe takılıyor, mor ışıkla sinekleri çekip, cızbız ediyor ya onlardan aldım. Evet benim gibi bir hayvansever, resmen evine işkence aleti aldı. Fişe takmadan önce Üzüm'e verdik, kokladı tanıdı iyice. İlk gece taktık yattık ama hiçbir işe yaramadı, yine kulağımın dibinde dolandılar. Sonraki gece taktık ama ben kafamda binbir senaryo yazdım. Pisi koklamak için yaklaşıyor, bıyığından elektriğe tutuluyor falan. Kalktım gece çektim fişten. Kimyasal olduğu için kullanmadığım spreyi boca ettim elime koluma bacaklarıma sinirden, yattım uyudum. 

Dün internette bir araştırma yaptım ve lavanta yağını buldum. Eve giderken lavanta yağı aldım aktardan, bir sprey şişesinde suyla seyrelttim ve yatmadan önce yastığıma, yatağa, perdelere, odaya ve kendime sıktım. Hatta buhurdanlığa da birkaç damla yağ ve su koydum, sonra altına da mumu yaktım. Lavantalı lavantalı yattık yani. İşe yaradı sanırım, kulağımda vızırtıyla uyanmadım. Sevmezlermiş lavanta kokusunu, ne güzel dimi. Okuyan da, evi bataklık kenarında falan sanacak. Çok fazla değiller ama ben takıntılıyım sivrisinek vızırtısına. Duydum mu uyuyamıyorum. 

Eşim yarından itibaren tam bir aylığına izne çıkıyor. Ben olsam sıkılmam da, o sıkılacak kesin :) Şimdiden, ne yapsam izinde derdi başladı. Benim için zorlayıcı bir dönem olacak ama mecburum, izne ayrılamam. Çünkü izinlerimi sınav öncesi döneme saklamam gerekiyor. Anasını satayım, tarihi belli olmayan bir sınava çalışmak ne zor şeymiş ya. Bir yandan bir an önce açıklasalar diyorum, bir yandan da hiç hazır hissetmiyorum kendimi. Böyle ağır ağır çalışmak kolayıma geliyor, biliyorum ki açıklansa iyice panik yaşayacağım.

Babamın sonuçları çok iyi çıktı, doktor ışın tedavisine bile gerek görmedi. 3 ay sonra tekrar kontrol. Şimdilik mükemmel :)

Son haberler böyle. Sonra görüşürük...

Çok önemli not : Evinizin önüne bir kap su koyun. 



12 yorum :

  1. Baban için çoook sevindim...bak gördün mü geçti gitti işte :)
    O sivrisinekler var yaaa! Aynı odada ben delik deşik edilirken eşimin yanına yaklaşmıyorlar yaa, ne dertleri varsa benle...
    Bu sıcaklar yüzünden biz de kızların odasına yani salona taşınacağız sanırım, bu işe çok sevinirler eminim ki :)
    Bir de o dediğinden yani kolunu kaldıramama durumundan bende de var epeydir. Susuzluktan yanıp su içmeye bile üşenen bir haldeyim. Ev desen kir pas içinde :) Cumartesi kpss var ve ben amaaaaan modundayım. Tek üşenmediğim şey kitap okumak, onu da layıkıyla yapıyom zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Burcu, şimdilik geçti, 3 ayda bir yürek çarpıntısı yaşıcaz sanırım.
      Biz de tam tersine, salonu temizlemekten bıktık, kapattık salonu. Annelerin yaptığı gibi misafirden misafire açarız, tertemiz otururuz :)

      Sil
    2. Bizim ev 2+1 ve balkonsuz olduğu için mecburen salonu kızlara verdik, hal böyle olunca da eve misafir falan geldiğinde uğurlarken tüy toplama rulosuyla bekliyoruz kapıda :)
      Kedi tıraşı konusunda çok kararsızım. Bu konuda bir fikrin var mı, yaptırdın mı hiç?

      Sil
    3. :) O rulolar olmasa ne olurduk bilmem. Tıraş yaptırmadım hiç, veterinere gitme konusunda yaşadıklarımızı anlatmıştım daha önce, çok fena oluyor dışarı çıkınca. Hem o yüzden, hem de sırf tıraş için anestezi verilmesine içim razı olmuyor açıkçası. Çünkü her anestezi bir risk. Üzüm uyudukça makasla tüylerini kesiyorum, görmen lazım çok komik oldu, dalga dalga kesili tüyleri. Bir de arada ıslatıyorum üstten üstten, bayılıyor bu sıcaklarda. Lavaboya gidip, gel ıslanalım diyorum, vikvikvik diyip koşuyor deli. Ama ablam düzenli tıraş ettiriyor kedisini. Bir sorun yaşamadı bugüne kadar. Hem kendi açısından (tüylerden kurtulmak) hem de kedinin ferahlaması açısından doğru olduğunu düşünüyor o da.

      Sil
    4. Yaa işte ben de o anestezi olayına kılım...Ben de kendim ucundan kenarından kırpayım bari kızları ne yapayım :) Dumanım kestirir de Gümüş cadalozunu taramak bile dert, hiç ellettirmez :(
      Islatma olayını ben de deneyeyim bakalım sevecekler mi :)

      Sil
    5. Ellerini ıslat ıslat sev, dökülen tüyler de elinde kalıyor böylece ama lavabolar için tıkanma sorunu yaşayabilirsin :)

      Sil
  2. merhaba, daha önce denemediyseniz belki şu linkte anlatılan "scaredy cat http://kedilibirhayat.com/super-kedi-urunleri/ makasa da bir şans verirsiniz , kitapsız kedi bahsettiğin normal makas mı ?yoksa buna benzer bir şey mi ? yere düşen kıl tüy için ben vileda virobi aldım, halımız olmadığı ve mobilyalarda virobiden yüksek olduğu için her yeri salına salına gezip bezine toz tüy ne varsa topluyor. Ama tabi sabah evden çıkmadan çalıştırıp bırakmayı unuttuğum için çok verimli kullanamıyorum. Acaba kedi tüyleri için de etkili olur mu ? Aslında roomba almayı düşünüyordum ama çok pahalı :(( onuda kullanamazsam yazık olur..

    Bu arada çok geçmiş olsun. Bu sıcaklarda ders çalışmak kolay değil, çalışmanızın karşılığını alırsınız umarım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet normal makasla kesiyorum, kırpık oldu benimki :) Vileda virobiyi çok kullanışlı bulmadığım için almadım açıkçası.
      Teşekkürler yorumun için.

      Sil
  3. Geçiyor işte, çok geçmiş olsun.. Önce 3 ayda sonra belki 6 ay belki 12 ayda bire düşüyor kontroller. Geçsin gitsin inş =) Kırpıka selamlar bir de.. =) Laf aramızda çok kıskanıyorum ben kedili evleri =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Geçicek umarım. Güzel gidiyor şimdilik.
      Kedili hayat güzeldir, huzurludur. Yüksek tansiyona, asabiyete birebirdir. İlaç gibi. Herkese önerilir :)

      Sil
  4. Heyooooo babana çok çok çok sevindim :) Lavanta işe yarıyor mu gerçekten yoksa 1 gecelik şaşkınlık mıymış?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok be ya, lavanta falan kesmedi bunları, kimyasala daldım ben de ne yapayım :) Oda kokusu olarak kullanmaya devam ediyorum ama misssler gibi.
      Babam içinse bence de HEYOOOOO :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...