3 Haziran 2014 Salı

Günübirlik hayaller...


Cuma akşamı Efes Antik Tiyatroda konsere gittik eşimle beraber. İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının kapanış konseri vardı. Carmina Burana'yla büyüleyici bir konserdi. Zaten ortam büyüleyici. Müthiş bir yer gerçekten Efes. İnsanın ağzını açık bırakacak kadar muhteşem bir ortam. Müzik de bu ortamla birleşince tüylerim diken diken dinledim. 





Pazar da babama gittik. Saat 4:30 da kalktık gittik, tarlada çalıştık. Sonra kahvaltımızı yapıp, 3 saat uyuduk. Babam iyi, ufak tefek sıkıntıları var ama umarım geçicek yakın zamanda. Tavuklardan birkaçı kuluçkadaymış, 7 tane civciv çıkmış. 21 gün yatıyormuş yumurtanın üstünde. O kadar güzeller ki. Bakmaya doyamadım. Yumurta endüstrisinde bu yavrulara nasıl kıyıyorlar :( 

Bilmeyenler için bunu da anlatayım. Yumurta sektöründe erkek civcivler değersizdir. O yüzden de ayıklanır. Yürüyen bir bandın üzerinden civcivler geçer. İnsanlar erkekleri ayırır ve bir çuvala bir varile vs.atar. Bu civcivler ya üstüste havasızlıktan boğulmaya terkedilir, büyük çöp poşetlerine tıkılır ve ağzı kapatılır. Ya da bir tür kıyma makinesine canlı canlı atılır ve hayvan yemi yapımında kullanılır. Benim bakmaya doyamadığım bu yavrulara birileri hiç gözünü kırpmadan kıyıyor. 




Bunlar da kedicikler. Anneleri zaman zaman buraya gelip doğuruyor ve gidiyor :) Bunlar onun yavrularından. Büyüdüler ve fotoğraftan da anlaşılacağı üzere keyifleri son derece iyi. Yünden yapılma yataklarında keyif çatıyorlar. 



Bunlar da babamın böğürtlenleri. Ya neden elim ayağım tutarken, hayallerimdeki gibi yaşayamıyorum? Neden illa emeklilik hayalleri kuruyorum, emekli olduğumda istediklerimi yapabilecekmişim gibi. Hem kim öle, kim kala o zamana. Babamın yanına gittiğimde günübirlik hayaller yaşıyorum işte böyle.



16 yorum :

  1. Efes gerçekten de çok etkileyici bir yer. Çektiğiniz fotoğraflardan da anlaşıyor; gündüz ayrı, akşam çökerken ayrı, gece ayrı bir havası var.
    Yumurta endüstrisindeki vahşet yüzünden bir süredir yumurtayı hayatımdan çıkarmaya çalışıyorum. Elimden geldiğince tüketimini azalttım. Tamamen hayatımdan çıkarmak hedefim, umarım başarabilirim. Her canlının miniği ne kadar da sevimli oluyor. Pamuk gibiler civcivler:) Pisilerin keyfine de hayran oldum. Bayılıyorum onların dünya yansa umurumda değil havasındaki kıvrılıp uyumalarına:)
    Siz yine de şanslısınız, babanız sayesinde o yaşamak istediğiniz hayatın bir anlamda hazırlığını yapabiliyorsunuz. Bizler şehirde o böğürtlenleri dalından koparıp yeme hayaliyle dört duvar arasında oturuyoruz. Ama umudumuz var. Belki bir gün....
    Size afiyet olsun:)..Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yumurtayı marketten almıyorum artık. Babam ve mutlu tavukları sağolsunlar :)
      Dediğin açıdan bakarsak, evet, şanslıyım aslında. Günübirlik de olsa o ortamı yaşama şansım oluyor.
      Umutlarımız da olmasa yaşayabilir miydik zaten. Teşekkür ederim yorumun için.

      Sil
  2. Efes Antik Tiyatroda konser harika bir şey olsa gerek...
    Peki ya o civcivler? Bayıldım, ne kadar tatlı ve masumlar. Erkek civcivlere yapılanları bilmiyordum, şimdi iyice nefret ettim o yumurta ve tavuk endüstrisinden. Sen şanslısın, mutlu tavuklarınız var :)
    Ve dediğin şeye katılıyorum, istediğimiz hayatı yaşayabilmek için emekliliği beklemek zorunda olmak çok acı, üstelik garantisi de yok. Hem aynı tadı verir mi orası da meçhul...Senin yerinde olsam her hafta sonumu babamın yanında geçirirdim :)
    Bu arada babanın her geçen gün daha da iyi olmasına sevindim, ufak tefek şeyler illa ki olur, onlar da zamanla düzelir, içini ferah tut.
    Çalışmalar nasıl gidiyor? Yazına yapılan yorumdaki o beş dakika kuralını denedim, gerçekten işe yarıyor, ama yaparsan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efes'te konser enfesti :) Tavsiye ederim.
      Civcivler çok masum, bizlerse çok acımasızız. İnternette biraz araştırırsan o güzelim civcivlere neler yapıldığını görürsün Burcu'm. İçin sızlar.
      Çalışmaları bilerek yazmadım. Gözünden kaçmıyor :) Çalışmalar, çalışamama düzeyinde devam ediyor hala. Bugün biraz biraz başladım. Asuman hanımın yorumu müthişti gerçekten. Evet beş dakika kuralı, derse oturamama konusuna çözüm olacak gibi.

      Sil
  3. Oyyyy kedi doğumhanesi gibi yanyana ne şirin yahu :D izmir'de ne kadar şanslısınız Kedi'ciğim, hemen birkaç saatte en cennet yerlere gidebiliyor, bir soluklanıp dönebiliyorsunuz. Yaşamımın 25 senesi her yaz 3 ay, sonra da en az 2 haftası o coğrafyada geçtiği için, ben de kıymetini bilirim. Benim için de keyfini çıkartın doğanın, güneşin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedi doğumhanesi :D Evet öyle görünüyor dimi, babam yatak yapmış onlara sıra sıra, yağmur almayan bir yerde. Koyunlardan kırkılan yünlerden yatakları da var. Kucak kucağa yatıyor keratalar.
      Biz burada mı şanslıyız, sen orada mı şanslısın bilemedim Ceren :) İzmir'i çok seviyorum, bence Türkiye'de yaşanabilecek birkaç şehirden biri. Ama son dönemde vatanımdan soğudum ben yaa, bu konuda seni daha şanslı görüyorum o yüzden.

      Sil
  4. Efesteki konserden bir haber olduğum ve dinleyemediğim için sizin fotolarınızı görünce daha bir üzüldüm.. Erkek civcivlere yapılan vahşeti bilmiyordum, gerçekten yumurtayı seven ben bile yumurtadan soğudum! ayrıca günü birlikte olsa şehirin yoğunluğundan kaçabildiğiniz için çok şanslısınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konser güzeldi, Efes daha da güzelleştirdi. Ufak bir not daha; turistler şarap ve kadehleriyle gelmişlerdi. Vayy be dedim, adamlar keyif yapmayı hakikaten biliyorlar.
      Yumurta konusu ise, mümkün olduğunca fabrikasyondan uzak kalıp bu canilere para kazandırmamak, bu zulüm zincirinin bir parçası olmamak en doğrusu diye düşünüyorum.

      Sil
  5. Sevgili Kitapsız Kedi gerçekten şanslısın, şanslıyız ya da..ben de İzmir'de yaşıyorum. İzmir'e ilk geldiğimde çığlık atarcasına "yolda tek başıma yürüyebiliyorum" çığlıkları atıyordum. Bu benim için o kadar paha biçilmez birşeydi ki bilemezsin. Daha önceki yaşadığım yerde karşılaştığım taciz olayları nedeniyle(sadece ben değil bütün kadınlar, arkadaşlar) sokakta tek başıma yürüyemez, yürüsem de sürekli paranoyak bir şekilde arkama bakarak yürürdüm.
    Babanın tarlasında çalışma fırsatı ayrı bir şans bence senin için yumurtalar da :) Benim yaşadığım yerde pazardaki ürünler direkt köyden, güvenilir insanlardan geldiği için yumurta da dahil herbirşeyin canına okunmamış halini edinebiliyoruz Allah'a şükür.
    Efes büyüleyici bir yer, orada konser keyfini tattığın için imrendim sana:)
    Ders çalışma konusunda çok fena motivasyon verilir tarafımdan. Motivasyon yüklemesi yaptığım herkes koşarak gidiyor sınavlara resmen :) Kendi içimdeki başarma güdüsünü aktarıyorum sanırım insanlara. Bana birşey kalmıyor bu arada birşey için çalışmak adına. Rehber öğretmenim ben:)
    Ted'i takip eder misin bilmem ama işine yarayacak çok güzel videolar var. Bunlar benim seçmelerim. Umarım işine yarar. Sevgiler
    http://www.ted.com/talks/shawn_achor_the_happy_secret_to_better_work
    http://www.ted.com/playlists/1/how_does_my_brain_work

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Songül. İzmir'de yaşamak gerçekten güzel. İzmir'i, İzmir insanının hoşgörüsünü, burada yaşamayı seviyorum. Umarım bozulmaz. Üzülerek söylüyorum ki ingilizcem yok. Türkçe desteklerini bekliyorum :)

      Sil
  6. Altyazılı onlar, videonun alt kısmında klavye şeklinde bir işaret var ordan altyazı seçebiliyorsun :)

    YanıtlaSil
  7. Daha dün bir arkadaşımle Efes'te hâlâ konser veriliyor mu diye sormuştuk birbirimize, demek veriliyormuş:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tiyatroyu yapanların aklına gelmiş midir dersin yüzlerce, binlerce yıl sonra da hala kullanılabileceği... Muhteşem bir yer gerçekten.Konser veriliyor, çok da güzel oluyor, tavsiye ederim.

      Sil
  8. Efees! Muhteşem! :)
    Erkek civcivlere çok üzüldüm.Olabildiğince köy yumurtası almaya çalışıyorum :(

    YanıtlaSil
  9. Efes'te konsere gitmek icin yola ciktigimizda lastik patlamis, kamyonla yolculuk yapmistik. Ama gittim konsere. Ben eskiden senfonide piyaniste hayrandim. Eskiler beni tanirlar o yuzden uhuhu

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...