8 Haziran 2014 Pazar

BİSİM'le Kent Ormanı

Cumartesi İnciraltı Kent Ormanı'na gittik. Geçen bütün hafta yağmur yağdı, hatta çamur yağdı desem daha doğru olur. Oto yıkamacılara gün doğdu :) 

Cumartesi hava yağsam mı yağmasam mı diye düşünürken, hadi çıkalım dedik. Çok seviyorum Kent Ormanını. Yemyeşil, masmavi, tüm İzmir karşında, tertemiz havası. Daha ne olsun. 

Daha ne olsun derken bir de BİSİM var artık. Bisim ne mi? İzmir Büyükşehir Belediyesinin sunduğu müthiş bir hizmet. Bisiklet kiralıyorsun, biniyorsun istediğin yere gidiyorsun, sonra bir bisim istasyonuna bırakıyorsun bisikletini. Daha detaylı bilgi için TIK.  

Bisim kart çıkarmadığım için kredi kartıyla kiraladım. 25 lira bloke ediliyor kartınızdan. Sonra ilk bir saat için 2, sonraki saatler için 1 lira ücret kesiliyor kartınızdan. Bisikleti geri getirdiğinizde 25 lira blokeniz kartınıza iade ediliyor. 

Bisikletler çok güzel, gayet de kaliteli ve rahatlar. Hijyen takıntınız varsa tek sorun bisikletin tutulacak yerleri çok feci :) Hiç öyle takıntım olmadığından, bir güzel bindim bisiklete, yıkarım geçer nolcak.

Her ihtimale karşı aldığım yağmurluğumu da sepetime koydum. Sıcak olmasına rağmen, epey rüzgarlı bir hava vardı. Bütün kent ormanını turladım. Belki yıllardır binmiyordum, o kadar özlemişim kiiii. 

İlk turdan sonra bacaklarım ağrıdı tabi. Çay molası verdim. Eşim tabi ki benimle takılmadı. O deniz kenarında balık tutma hevesindeydi her zamanki gibi. 

Son gittiğimizde yaşadığımız termos sıkıntısından sonra büyük ve kırılmaz bir termos almıştım. Oturdum çayımı içtim İzmir'ime karşı. O sırada Bayraklı, Bornova civarında kapatan hava gürlemeye başladı. 

Gök gürültüsünü dinlemeyi severim. Doğanın muazzam büyüklüğü karşısında kendi küçüklüğümü hatırlatır bana. Sonra bir tur daha attım ve bisikletimi bıraktım. Hava da iyice kapatmaya başlamıştı zaten. Oturdum ağaçların altına yaprakların hışırtısını ve gök gürültüsünü dinledim.   

Evimize dönerken yağmur başlamıştı. Çok keyifli bir gündü. Bisimi çok sevdim. İnciraltından, Mavişehir'e kadar tüm sahil boyunca istasyonları mevcutmuş. Tek kelimeyle harika bir hizmet. Teşekkür ederim şahsım adına:)



5 yorum :

  1. İstanbul'da da başlamış BİSİM, çok güzel haber. Şöyle minik mini bir sorun var ki ben apartman çocuğu olarak bisiklete binmeyi bilmiyorum :) Öğrensem de kokuyorum, şimdi düşerim bir yerimi kırarım, al başına iş... Niyetliyim ama çaktırma, öğrenmek için girişimde bulunabilirim bir gün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğrenebilirsin geç kalınmış değil hiçbir şey için :) 3 tekerlekliden başlatırlar ya çocukları öğrensin diye, sen de mi öyle yapsan :P Tamam sustum :D

      Sil
  2. Ay muhteşemmiş, biz de bu haftasonu bisiklet tepesindeydik. Uzun süredir böyle saatler boyu pedal basmayınca heryerim tutulmuş, şu an haberim bile olmayan kaslarım ağrıyor :) İzmir çok güzel şehir ve İzmirliler çok güzel insanlar yaaaaa!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...