7 Nisan 2014 Pazartesi

Haftasonu mutluluğu



Pazar günü babamın yanına gittik ablamlarla. Kucağımdaki geçen hafta doğmuş bir yavru. Adı mercedes :) Otlatmaya çıktıklarında annesi geri dönmek isteyince doğuracağını anlayıp koşa koşa eve gitmişler ama daha yetişemeden arabanın yanında doğurmuş. O yüzden adı Mercedes olmuş :) 40 tane keçi-koyun var. Hepsinin ismi var. Hepsini de ayrı ayrı biliyor babamla eşi. 

Kekik topladık dağa gidip. Bayılıyorum dağda ormanda gezmeye, otla böcekle içiçe olmaya. Hava da çok güzeldi şansımıza. Bıraksalar son kekiki yolana kadar kalabilirdim, gözüm doymuyor :) 

Babacığım gayet iyi şimdilik. İdrar problemimiz var biraz ama toparlayacağını düşünüyoruz zamanla. Bugün aradım hala pataloji sonucu çıkmamış. Nasıl bir test yapıyorlar 3 haftadır anlamadım gitti. O da çıksa da içimiz rahatlasa. Kemoterapiye falan gerek olmasa, ne güzel olur. 

Bu da Mercedes'li selfie :) Bebek gibi, kucaktan kucağa dolaşıyor sıpa . O kadar uysal ki. Selfie fotoğraf olayını araştırmış bilim adamları. Psikolojik bozuklukmuş efenim :) Psikolojim hakkında bilgi vermesi açısından çektim :) Ben fotoğraf olayına hep uzak kalırım aslında. Pek sevilmem çekilmeyi. Paylaşmak da pek bana göre değildir ya, bu seferlik olsun bir iki tane. 

Ortamın güzelliğine kendimi kaptırıp çok az fotoğraf çekmişim. Ona yanıyorum. Kekik topladığımız yer o kadar güzeldi ki, çiçekler açmış, her yer yemyeşil. Salak gibi çekmedim hiç. Kekiği görünce gözüm dönmüş. 

Geç de dönmüş olsam kekikleri o şekilde torbalarda bırakamazdım. Kararır gider, yazık olurdu. O yorgunluğun üstüne kekikleri yıkadım, kuruttum, kavanozlara limon dilimleri eşliğinde bastım. Keçi sütümü kaynattım, yoğurt yaptım. Ve yorgun ama mutlu bir şekilde yatağa girdim. 

*Fotoğrafları kaldırdım. Dedim ya, kendi fotoğrafımı paylaşmak pek bana göre değil, işte bir gece de karar değiştirdim bile :) Zaten bu foto daha güzel :)

12 yorum :

  1. Ohh ne güzel:) senin adına mutlu oldum,Mercedesle çook güzelsiniz:)

    YanıtlaSil
  2. Fotoğrafları görünce ben bile mutlu oldum :) mercedes çok güzel maşallah...inşallah babacığının da güzel haberleri gelir bir an önce de mutluluğunuza mutluluk katılır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Mercedes'e bakmak bile mutlu ediyor insanı. Öyle güzel ki. Bir de koşarken görsen :) 4 ayağı birden kesiliyor yerden.

      Sil
  3. Mercedes ne tatlı öyle! Fotograflarda harika çıkmışsınız birlikte:) Dilerim babanızın tahlil sonuçları istediğiniz gibi çıkar; içiniz rahatlar.
    Ailece kekik delisi olarak sizin yaptığınız gibi muhafaza etmedik hiç. Değişik geldi deneyeceğim.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyeceksen birkaç detay daha vereyim. Kekikleri tuzla, kavanoza öyle bas. Üstüne de bol zeytinyağı dök. Sonra, salatalara koy, domates dilimle üstüne koy, zeytinlerin üstüne koy, ohhh, miss. Her türlü yenir :)

      Sil
  4. Babanın iyi giden sağlık haberine çok sevindim, sonucu da iyi gelecektir, eminim ♥

    Mercedes hakkında ise söyleyecek çok sözüm olabilir :) Her noktası hakkında "ayyyh çok güzel" diye uzayıp gider yorumlarım :) Çocuğun adının bile hikayesi var, bir de hakkında güzel mi güzel blog yazısı... Nasıl şanslı bir bebek ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızlı Erkekli Kedili, çok teşekkürler. Bence de her noktası için ayrı bir "çok güzeeel" detayı yazılabilir. Ağza burna bak, kulaklara bakk :)

      Sil
  5. Ay ne tatlı bu böyle diye Mercedes'i seviyordum ki kekikleri kavanoza bastığını okudum. Ama kuruttum diye yazmışsın.. Taze olsa olmuyormu? Bir taze kekik delisi olarak hemen bende elimdekileri böyle yapmak istiyorum eğer oluyorsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuruttum derken suyunu iyice süzdüm anlamında demek istemiştim. Taze kekik yani :) Kesinlikle oluyor, çok da güzel oluyor. Yaz kış taze kekik yiyorsunuz bu şekilde. Yıkayıp, suzunu süzün, tuzlayın, kavanoza bastırın limonla birlikte, üstüne bol zeytinyağı boca edin.İşte bu kadar. Buzdolabında uzun süre dayanır.

      Sil
  6. OYYYYYYYY çok güzel bu! Sen de gizemini hala koruyorsun gözlerimizde, selfie melfie, yalan olmuş ;)
    Bu arada kıza keçi ürünleri yedirip durdum keçi gibi inatçı oldu, gerçeklik payı var mıdır bunun merak ettim ama en sağlıklısı keçi sütü! Kekiklerin kokusunu benim için de içine çek e mi!? Çok sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Selfie melfie yalan hepsi ya, en güzeli bu minik keçi :D Keçi sütü değil de, aslında süt değil de, süt ürünleri daha iyi. En iyisi yoğurt Ceren. Yoğurt mayala bol bol. Ama market sütü olmasın mümkünse güzel güzel otlayan, gezen, işkence görmeyen mutlu ineklerin, keçilerin sütlerinden olsun ;) Çok mu şey istiyorum yaa, sen söyle allasen :P

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...