22 Kasım 2013 Cuma

Gündelik zırvalar


Neden zaman tatildeyseniz daha hızlı geçer? Aslında sadece tatilde değil, kendinizi mutlu hissettiğiniz anlarda diyelim. Sıkıldığınız, acı çektiğiniz zamanlardaysa geçmek bilmez. Bir haftayı bitirdim işte. Yarın ve Pazar gününü saymıyorum bile. Onların hızını tahmin edebiliyorum :) 

Bugün acayip bir yağmur ve fırtınayla uyandım. Kalktım, pencereden baktım, uçuyordu her yer. Saate baktım 8:30. Ohhhh be dedim, yatağıma geri döndüm :) Ne büyük keyif böyle havalarda yataktan çıkmak zorunda olmamak. 

İki gündür evden dışarı çıkmadım. Evimi seviyorum. Evde olmayı seviyorum. Salı günü Alsancağa gittik. Öyle turladık amaçsız. Kitapçılara girdim. Kitapçıları ve kırtasiyeleri çok severim. Ama uzun zamandır kitapevlerinden kitap almıyorum. Oralarda bakıyorum, geziyorum, dokunuyorum. İnternetten alıyorum. Çünkü gerçekten fiyat farkı var. Alsancak Sevgi Yolu'ndan iki tane ikinci el kitap aldık sadece. Biri Ayşe Kulin'in Türkan. Diğeri de Dostoyevski'nin Kumarbaz'ı. Kitapçıları gezerken hep bir panik havası sarar beni. Ne kadar çok okunacak kitap var ve ben hepsini okuyamayacağım. Daha fazla ve daha hızlı okumalıyım. 

Fotoğraftaki kedi gerçek midir, yoksa boyamışlar mı bilmiyorum ama baktıkça dişlerimi sıkıyorum. Kedi Emrah :) Başka bir adı olamaz değil mi? 

4 yorum :

  1. Yaptığın çok mantıklı. Kitabevleri ve internet kitapçıları arasındaki fiyat düzeyi uçurum seviyesinde. Her kitapçıya girdiğimde, "keşke buradan poşetlerle ayrılabilsem" diye iç geçirsem de, her sefer,nde sadece göz gezdirmek ve rastladığım isimleri not almakla yetiniyorum. Mutlu okumalar dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de öyle yapıyorum. Beğendiğim kitapları not almak, onlara dokunmak, birkaç sayfasını okumak ve çıkmak. Maalesef kitapevleriyle ilişkim uzun zamandır bu şekilde. Teşekkürler yorumun için.

      Sil
  2. Kitapçıda vakit sıkıntısı olmadan uzun uzun bakınmak, kitapların arka kapaklarını okumadan önce sayfalarının arasına burnunu gömüp koklamak gibisi var mı? En güzel boş gün aktivitesi...

    Bu arada kedinin hayranı oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaa, kitap kokusu süperdir. Kedi hayran olunmayacak gibi değil ki :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...