22 Ekim 2013 Salı

Bir sabır testi olarak devlet daireleri


Hava değişikliği hasta etti beni dün gittim rapor aldım 2 gün. Raporu almak için de doktorda 1,5 saat sıra bekledim. Bu sırada da Uçurtma Avcısı'nı bitirdim. 

Babamın vergilerini internetten yatıyorum. Bu ay atlamışım ve vergi dairesine yatırmam gerektiğine ilişkin bir uyarı verdi sitede. O aklıma geldi eve gelirken hazır izinliyken halledeyim de öyle gideyim eve dedim. Önce bir bankaya girdim. Bankada 40 dakika sıra bekledim. Ve sonunda ödememi ya Ziraat Bankasına ya da vergi dairesine yapmam gerektiğini öğrendim. 

Vergi dairesine gittim. Sıra numarası aldım, önümde 101 kişi var. Uzun süre burdayım diye düşünürken yarım saatte sıra geldi. Ama sıranın gelmesi işinin bitmiş olacağı anlamına gelmez ki, hemen heveslenme. Meğer sadece ordan bir çıktı almak için bekliyormuşuz. Çıktıyı aldım vezneye gittim. Ve hiç şaşırmadım tabii, burda da sıra var. Neyse girdim bekliyorum. Sıra bana geldi ve bir aksilik çıkacağından adım gibi eminim. Görevli memur, yatıramazsınız bunu dedi. Hata veriyor, 19 numaraya takip servisine gidin. Gittim 19 numaraya, orda da kuyruk, girdim, sıra bana geldi. Görevli memur ekranda bir şeylere baktı etti, 20 numaraya düzeltme servisine gidin dedi. Gittim, kuyruk, sıra geldi, görevli memur verilen kağıda bir şeyler yazdı ve bunu aldığınız yere götürün dedi. Geri gittim. Kadın tekrar baktı ekrana bir şeyler yaptı falan. Olmuyor dedi. Sistem hata veriyor, yarın gelin halledelim dedi. Allahım sana geliyorummmmm. Zaten hastayım, ayakta zor duruyorum. O durumda bilmem kaç numaraya git, ordan oraya git, her yerde sıra bekle. Levent Kırca'nın parodilerinde figüran gibi hissettim kendimi. Küfür etmediğim şey kalmadı. 

Ve bugün kahvaltımı yaptım. Çıktım Vergi dairesine gittim. Dünkü memura gittim yerinde yok, gelir birazdan dediler. Bekledim 10 dakika. Geldi. Ekrandan bir şeyler yaptı. Yanındaki masada oturan memura verdi. O da bir şeyler yaptı. Bir çıktı aldı. Onun da yanındaki masadaki kadına imzalattım. Müdüre ve müdür yardımcısına da imzalat getir dedi. Gittim müdüre ve müdür yardımcısına imzalattım. Sonra tekrar o kadına gittim. Bir şeyler yazdı çizdi, sonra bunu muhasebe servisine götür dedi. Muhasebe servisindeki kadın da bir şeyler karaladı, bir sürü evrak çıkardı falan. Tamam dedi git vezneye parayı yatır. Neyle yatırcam dedim. Ödeme listen yok mu dedi. Yok, internetten yatırdım hep dedim. Git 19 numaraya liste çıkart dedi. Beynim zonklamaya başladı. Gittim liste çıkarmaya. Listeyi çıkardım ve vezneye gittim. Parayı yatırdım. 

Altı üstü devlete 34 liralık bir vergi yatırdım ama kendimi çooooook büyük bir iş halletmiş gibi hissettim. Ben de bir memurum ama uzun zamandır hiç böyle bir yere gidip böyle bir şey yaşamadım. Her işimi internetten gördüğüm için ve çalıştığım yer bu şekildeki memuriyet havasından farklı olduğu için uzak kalmışım. Aman allah düşürmesin bir daha. Hiç bir devlet dairesine iş görmek için gitmek istemiyorum bir daha. Devlet resmen vergisini ödemek isteyen vatandaşa işkence yapıyor. Altı üstü zamanını kaçırmışım, al faizini ödeyeyim internetten gitsin. Rezillik resmen yaa. Sabrınızı sınamak istiyorsanız gidin de ufacık bir iş görün devlet dairesinde. Yemin ederim, 40 yıllık yoga ustaları falan saç baş yolar. 

3 yorum :

  1. Aziz Nesin karakteri gibi olmuşsun Kitapsız Kedi.. Neyse ki hallolmuş, okurken bir an korktum bu iş 3. güne sarkacak diye.. Bu arada geçmiş olsun, bol bol C vitamini ve çinko, mümkünse doğal yoldan ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle oldum Ceren. Teşekkür ederim. Kesinlikle doğal yöntemler işe yarıyor. Doğal bitki çayları, bol meyve işe yarıyor. Sevgiler...

      Sil
  2. Dakika kaçırırsan yatıramıyorsun.. Sıra beklemekler dışında bir de tacizkar memur abiler amcalar var.. Ne yatırdığını sorguluyor insan.. Tiksiniyorum.. Ne diyelim Allah düşürmesin ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...