12 Temmuz 2013 Cuma

Tatil günlüğü ve kilo almak isteyenlere tavsiyeler...

Evdeyiz. Eşim bu hafta çalışacaktı, haftaya ayrılacaktı izne. O da dayanamadı, sabah giderken benim uyuyor olmama, kıskandı o da izin aldı :) Her gün spor salonuna gidiyoruz. Çok yorucu oluyor ama çok da mutlu oluyor insan spor yapınca. Kendini iyi hissettiriyor spor yapmak. İzin bitince her gün gidemeyeceğimiz için bu fırsatı değerlendirelim dedik. Eşim kilo almak için çok kararlı. Hatta ilk 3 günde 3 kilo aldı bile. Yediklerini gördükçe zaten bana fenalık geliyor. Bu arada kilo almak isteyenlere bir kaç formül vereyim buradan. Bunları spor salonundaki hocamız verdi. Protein tozu olayına baya bi önyargılı olduğum için sanırım böyle doğal bir yol izledik. Gayet de iyi oldu. Araştırdığım kadarıyla protein yüklemesi yapmak böbrekler ve karaciğer üzerinde yorucu oluyor ve sporu bıraktığınız zaman bunlar size yağ yığınları olarak geri dönüyor. Her şeyin doğal olarak alınabileceği görüşündeyim. Protein istiyorsanız, süt, yumurta, kuru baklagillerden de gayet güzel alabilirsiniz.1 fincan nohutun 120 gr etteki proteine eşdeğer olduğunu biliyor muydunuz? Yaniii, et yemeden de sağlıklı protein kaynaklarına ulaşabilirsiniz. Neyse, işte kilo almak isteyenlere birkaç ufak formül:

- 1 sb.soğuk süt
   1 yumurta
   Biraz bal veya pekmez.
   Mikserden geçirilip günde 2 kez içilir. (Eşim için bunu uyguluyoruz şu anda. İğrenççç dimi, çiğ yumurta öghh. Duymasın :) Ama mikserden geçirdiğinizde çiğ yumurta olayı pek de hissedilmiyormuş, eşimin dediği böyle. Hatta çiğ yumurtayı düşünmezsek tadı güzel bile dedi kendisi. Denemek isteyenlere duyurulur)

- 150 gr ceviz içi, 200 gr hurma, 200 gr kayısı, 200 gr incir, 20 gr keten tohumu, 1 portakal kabuğu rendesi, 50 gr tuzsuz tereyağı, 2 tane kakule, 2 gr anason tozu, 50 gr fıstık içi (tuzsuz), 1 kg bal.
  Hurmalar önceden ıslatılır ve çekirdekleri çıkartılır. Kayısı, incir ve hurma robottan geçirilir. Sonra tüm malzeme karıştırılır. Sabah akşam bir tatlı kaşığı yenir. ( Bu formülü denemedik, çünkü baya bir malzeme istiyor) 

Ayrıca, çay yerine sebze meyve suyu içilmesi sadece kilo almak isteyenler için değil herkes için daha faydalı olur. Çünkü çay aldığınız besinlerin demir emilimlerini azaltıyormuş. Bol bol kuruyemiş yiyin. Fındık, badem, fıstık, kaju vs. Bunlardaki yağlar sağlıklı yağlar. Cebinizde taşınabilecek sağlıklı atıştırmalıklar. 

Eşim kilo almaya çalışıp sürekli bir şeyler yerken, kilo vermeye çalışmak tam bir irade testi oluyor benim için. Kilo almak mı zor, kilo vermek mi zor emin değilim. Eşim almak zor diyor. Ben de bir zamanlar kilo almak için neler yapardım. Lise, üniversite yıllarımda alışverişe çıkmak benim için işkence demekti. Her alışverişte ağlardım. Hiçbir şey üstüme olmazdı, kötü dururdu. Çocuk reyonlarına bakardım ve istisnasız her kıyafet alışverişinde hüngür hüngür ağlardım. Üniversite yıllarında kotumun  içine tayt giyerdim doldursun diye. Onun için ikisinin de zorluğunu biliyorum. 

Kuzucuk da böyle ağzını aça aça uyuyor :) Yirim ben onu.  Hele şu masum bakışlara ne demeli. Annesinin kuzusu bu.



Haftaya başlıyoruz gezmeye. Günübirlik bir yerlere gidip gelicez. Dalyan'da bir gece kalıcaz. Geze geze gider geliriz. Bir gecelik ablacığıma emanet edicem minik kuzuyu. Bir gün Çeşme'ye gitsek, bir gün de Kuşadasına bitti gitti işte tatil. Aslında ilk hafta gezip ikinci hafta evde otursaydık daha iyi olurdu ama malum para durumları. 15'inde maaşlarımızı alalım da rahat rahat gezelim. Bu arada, her alışverişe çıktığımda şok oluyorum kasaya gelince. Aldığım aman aman bir şey olmasa da acayip rakamlar çıkıyor. Ne aldım da böyle oldu diyorum her seferinde. Bu da dünyanın en iyi ekonomilerinden birine sahip olmamızdan dolayı oluyor sanırsam :) Daha çok paraya daha az şey alabiliyoruz artık.   

Bu arada televizyonlarda hiçbir şey yok izlemeye değer. Zaten sevmem de tv izlemeyi. Ama kanalların durumu gerçekten vahim. İnsanlar ne buluyorlar da izliyorlar anlamıyorum. Bin yıllık dizileri tekrar tekrar koyuyorlar. Abuk subuk bir yığın program. O kadar çok kanal var televizyonda ama hiçbir şey yok. Abartısız hiçbir şey. Dönüp dolaşıp Animal Planet açıyorum. 

Bugünlük bu kadar...

2 yorum :

  1. Bu yazıyı daha önce okumuştum. Üzüm'ün fotoğrafları var diye geri döndüm. Üzüm sen ne tatlısın! Mıncıklanası kedi❤❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski yazılarına dönmek benim için de hoş oluyor. Senin için mıncıklıcam şimdi Üzüm'ü :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...