8 Mayıs 2016 Pazar

Süpürge ve film tavsiyesi.

Temizlikteki iş bölümümüzde elektrik süpürgesi eşimde. Sağolsun kendisi, süpürge yaparken sinirden kendini kaybettiği için bugüne kadar 3 elektrik süpürgesini haşat etti. Ne zamandır sapı koli bandıyla yapıştırılmış dandik bir süpürgeyle idare etmeye çalışıyorduk. Cuma akşamı gittik aldık sonunda yenisini. Cumartesi günü hemen deneme yaptım. Bir insan bir eşyaya aşık olabilir mi? Ben oldum :) Elektrik süpürgesi almayı düşünenlere şiddetle tavsiye ediyorum efenim. Markasını belki de hiç duymamış olabilirsiniz. Nilfisk. Vallah billah reklam falan yaptığım yok. Üzümün tüyleri halıya yapıştı mı çıkmak bilmezdi, taktım turbo başlığı, bir geçtim üstünden gitti hepsi. Gerçekten şoka soktu bu alet beni. Bugüne kadar şu eve almış olduğum en güzel ve en faydalı şey bu süpürgedir, işim bittikten sonra kendisini öpüp alnıma koyarak yerine yerleştirdim. 

Temizlik sonrası bir de güzel bir film izledim. The Bucket List. En fazla 1 yıl ömrünüz kaldığını öğrenseydiniz ne yapardınız? Peki bunları neden şimdi yapmıyorsunuz? Benim de kaç yıldır yapmayı düşündüğüm ama hep düşüncede kalan iki isteğim var filmde de geçen. Biri dövme yaptırmak, diğeri paraşütle atlamak. Bu yaz paraşütü, önümüzdeki kış ise dövme olayını halledicem ölmezsem :) 

Bugün de anneler günü. Sabah annem ve ablamlarla kahvaltıya gittik Çiçekliköy'e. İyi ki erken çıkmışız. Aman allahım, dönerken karşı taraftaki trafiği görünce şoka girdim. "Ananı da al gel" günüydü bugün kahvaltı mekanları için. Böyle günlerde hep annesi hayatta olmayan çocukları, çocukları hayatta olmayan anneleri düşünürüm. Onların burukluğu beni de üzer. Sabah Üzüm'e sarılıp öptüm, eşek sıpası hep bi havalar, hep bi kibir, kendini beğenmişlik. Olsun, yine de bayılıyorum kedilerin bu havalarına. Kedi anası olarak, tüm kedi köpek ve bilimum hayvanat annelerinin ve bu dünyaya güzel insanlar yetiştiren tüm annelerin anneler gününü kutlarım.


12 yorum :

  1. Temizliğin üstünden film süper programmış. Ben de şimdi kahvemi alıp Kasparov'lu bir belgesel izlemeyi düşünüyorum.
    Ben de izlemiştim Bucket List'i. Benim de listemde paraşüt vardı. Yamaç paraşütü. Birkaç yaz önce atladım. Hayatımın en güzel anlarından biriydi. Kaş'ta. Korkmadım bile. O kadar memnunum ki yaptığıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yamaç paraşütü değil de uçaktan atlamak istiyorum ben. Selçuk'ta yapılıyormuş, onu araştırıcam.

      Sil
  2. merhaba, güle güle kullanın :) hangi modelini aldığınızı sorabilir miyim acaba? ben de nilfisk kullanıyorum ama yeni bir modelinde aklım, o nedenle merak ettim. Bizim de pati kızımızın tüyleri nedeniyle zorlanıyoruz, teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Modeli şu an aklımda değil ama eve döndüğümde cevap yazarım size. Turbo başlık diye bir şey satılıyor ayrıca, ondan almalısınız kesinlikle. Halıyı döve döve çıkarıyor o tüyleri :)

      Sil
    2. Ben de bekliyorum modeli.
      Bir çok varmış hem.
      Ben de filmden sonra gaza gelmiştim ama bak hala hayattayım ve hala yarım hayallarım var :D

      Sil
    3. Nilfisk Power P imiş modeli. Bunun baya üst modelleri de vardı ama modeli yükseldikçe fiyat da artıyor tabi. Biz fiyatından dolayı bunu alabildik ama dediğim gibi çok memnunum.

      Sil
  3. Ay ben hem hayvanat hem de insanat annesi oluyorum o zaman :) kutlu olsun günümüz :)

    YanıtlaSil
  4. Süpürge gibi çok gerekli bir aracın iyi çıkması gerçekten çok sevindirici. Ben de bir süpürge canavarıyım. Ne markalar, ne modeller geldi geçti elimden:)Güle güle kullan. Filmin adını not aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok önemliymiş, iyisini kullanınca anladım ne çektiğimizi :)

      Sil
  5. Eşiniz kırmakta haklı sanırım. Süpürme, temizliğin en sevmediğim kısmı. Süpürgeyi çıkarıp, fişe takmaktan, toplamaktan nefret ediyorum. Şu dik süpürgelerden kullanıyorum. Pati tüyü toplaması önemli, güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklı diyemeyeceğim ama bu süpürgeyle daha da kolaylaştı artık. Daha da dayanıklı üstelik, kırılmayacak gibi ;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...