18 Mayıs 2016 Çarşamba

Le Herisson (Yaşamaya Değer)


Eskisi gibi yazamıyorum artık. Çok istesem de olmuyor :( Ne yazayım, yazınca ne olacak sanki derken hiç isteğim kalmıyor. Bazen başlıyorum yazmaya, bir iki satırda tıkanıp kalıyorum. 

Şu an yazmak için çok güzel sebebim var. Dün akşam bir film izledim. Uzun zamandır böyle keyif alarak izlememiştim bir filmi. Bitmesin istedim. En sevdiğim film Amelie gibi bir fransız filmi. Karakterlere, oyunculuğa, konuya, anlatım tarzına, çekimlere, renklere, detaylara, her şeyine bayıldım filmin. 3 ana karakter üzerine kurulu film. 11 yaşındaki Paloma'ya bayıldım ve kendimi Renee karakterine çok yakın hissettim. Aynı onun gibi dıştan bir kale gibi korunaklı ama içinde son derece kırılgan ve zarif. Ölüm ve yaşam, farkına varmadığımız, gözümüzün önünde durup da hiç önemsemediğimiz güzellikler üzerine müthiş bir film. Filmin bitmesine 20 dakika falan kala, bitiyor diye üzüldüm. Durdurdum filmi biraz dolandım evin içinde, bir sigara içtim falan. 

Muriel Barbery'nin "Kirpinin Zerafeti" isimli kitabından uyarlanmış film. Keşke önce kitabı keşfetseydim, onu okusaydım. Kitabın çok daha iyi olduğuna şimdiden eminim. En kısa zamanda kitabı da okumalıyım. 

Mutlaka izlemelisin. Mutlaka.

10 yorum :

  1. İşte sırf bu yüzden yazmalısın, (neden diye sorgulamadan:)Senin vesilenle ne çok kitap tanıdım ( Yunus bile:), şimdi senin gibi heyecanla izleyebileceğim bir filme kavuşmuş olacağım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ayy, Ayşe teşekkür ederim. Mutlu ettin beni.

      Sil
  2. kitabı daha da güzel! kesinlikle okumalısınız!
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabın daha güzel olacağına eminim. Teşekkürler :)

      Sil
  3. Ama özlüyorum sen yazmayınca...Belki böyle bir dönemdir, gelir geçer.
    Le hérisson'u seyretmiş beğenmiştim. Çok gerçekçi bulmuştum. Hakikaten de var öyle insanlar. Paloma gibi çocuklar, onun ailesi gibi insanlar ve o kapıcı kadın gibi insanlar. Bir de yabancılar elbet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşacak bir şeyler yaşamadığımı düşündüğümden oluyor belki de. Ya da paylaşmanın anlamsız olacağını mı :( Bilmiyorum ki.

      Sil
  4. Bak şimdi bana okunacak bir kitap ve Efe büyüyünce izlenecek bir film kazandırdın. Ayşe'nin de dediği gibi tam da bu yüzden yazmalısın ve sigarayı bırakmalısın :)

    YanıtlaSil
  5. Nil Karaibrahimgil'in Hürriyet'teki Bu Yaz başlıklı yazısını okuyunca belki kendine gelirsin :)

    http://www.hurriyet.com.tr/bu-yaz-21261979

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...