24 Nisan 2016 Pazar

Mim


Kalem Nasırı'nın gecikmeli olarak cevapladığı mimi ben hemen yazmak istiyorum. Çünkü hem yazasım olup hem ne yazacağımı bilemediğim bir durumda güzel bir kurtarıcı oldu mim cevaplamak. 

Hemen başlıyorum ve farklı sebeplerle de olsa benim gibi uzun bir ara veren Kedileri Seven Kız'ı mimliyorum. Umarım senin için de bir dönüş yazısı olur. 

1 - Yakın çevrenizdeki insanlara blogunuzdan söz ediyor musunuz?
Blogumu sadece eşim biliyor. Yakın çevremden birilerinin -özellikle iş çevremden- blogumu öğrenmesi benim için kabus olur sanırım. Buraya rahat rahat yazamayacaksam ne anlamı var ki. Kimseye söz etmek gibi bir niyetim de yok. Böylesi çok daha özgür bir ortam sağlıyor yazmak için. 

2 - Neden blog yazıyorsunuz?
Şimdi 2012'de ilk yazdığım yazıyı açtım. Bu soruyu cevaplamışım desem :) İşte aynen şu;
"Yazma ihtiyacı neden hisseder ki insan? Dışavurum veya paylaşma isteği... Bilmiyorum benim yazma sebebim hangisi. Özel hayatı çok da paylaşma yanlısı değilimdir aslında. Facebookta her anını fotoğraflayarak paylaşan insanların amacını pek de anlayamam ama blog okumayı seviyorum. Belki bu yüzden ben niye yazmayayım diye düşündüm. Birkaç yazıdan sonra bitecek bir heves de olabilir. Devam da edebilirim. Günlük tutar gibi yazmak istiyorum. Önceden günlükler köşe bucak saklanırdı. Şimdi ise okunsun diye yazıyoruz. Hadi hayırlısı..."
Paylaşımdan da ötesi, blog yazmak beni rahatlatıyor. İçimi döküyorum işte. Ayrıca seviyorum ben blog dünyasını, okumayı da seviyorum, yazmayı da. 

3 - İlk yazınız ve son yazınız arasında ne gibi farklar var?
İlk yazım yukarıya yapıştırdığım yazı.  Pek bir fark yok gibi dimi. Fark olmaması iyi mi kötü mü bilemedim bak şimdi :)

4 - Blog yazmak normal yaşantınıza ne kattı?
Sandığım kadar yalnız olmadığım hissini yaşattı bana. Birebir tanışmasam da çok güzel insanlar dahil etti hayatıma. 

5 - Yakın arkadaşlarınıza blog yazmayı önerir misiniz?
Blog yazdığımdan haberdar olmamaları için önermem sanırım :P Bana kimse önermedi, yazacak olan eninde sonunda buluyor yolunu bence.

6 - Hangi kaynaklardan ilham alıyorsunuz?
İlham deyince sanki çok edebi şeyler yazıyormuşum gibi geldi. İlham demeyelim de, beni yazmaya dürten şey kişisel yaşamımdaki şeyler aslında. Beğendiğim şeyler, nefret ettiğim şeyler, okuduklarım, izlediklerim falan. 

7 - Diğer blog sahipleriyle iyi ilişkiler kuruyor musunuz?
Hımm, buradaki kimseyle kötü bir ilişkim olmadı. Ama biraz vefasızlık ettiğim kişiler var sanırım. Bazı kişilerin bana yaşattığı mutluluğu onlara yaşatamamanın verdiği utanç oluyor bazen. 

8 - Rahatsız olduğun konular var mı?
Blog dünyası şu meşhur "takibe takip" yapılan yerlerden farklı bence. O niyetle başlayan, samimiyetsiz bloglardan rahatsızım. 


11 yorum :

  1. Bu mim nelere vesile oldu böyle. Harekete geçirdi bizi. Sagolsun Jardzy:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcu'yu da harekete geçirmesi dileğiyle :) Teşekkürler Kalem Nasırı.

      Sil
    2. Berhudar olunuz :))

      Sil
  2. Ne zamandır yazmak istiyordum zaten. Fitili ateşlemek gerekiyormuş demek ki :) Bugün yarın yazıcam söz :) Vesile olan herkese teşekkürler. Ve artık Kitapsız Kedi okuyacağım için mutluyum. Bakıp bakıp yeni yazı görememekten bakmış gari :)

    YanıtlaSil
  3. ahahahaha karikatüre bittim, bunu çizen kesin bir blog sahibi.

    takibe takip mantığıyla izleyicilere katılıp, sonra sen onları takip etmeyince sana tavır yapıp beş gün sonra filan takibi sonlandıranlar mesela. İyi ki kendi kendilerine gidiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Bana da beklerim canım" diye yorum bırakılacak. İlk kuralları bu :)

      Sil
    2. Geyik.olsun diye yazmıştım ben bir kere:)

      Sil
  4. Hoş geldin kitapsız kedi, sen yok iken neler oldu neler....en önemlisi ben hayvanlar uğruna gazi oldum, çok büyük bir trafik kazası geçirdim, ölümden döndüm, ilk kez buradan yazıyorum...çoruma taşındığımızı biliyorsun değil mi, çorum belediyesinin ölsün diye çöplüğe attığı köpeklere yem götürürken belediye başkanının makam aracı ile çarpıştık, arçlar pert oldu...biraz toparlanayım bloğuma yazacağım...hoş geldin, bir daha gitme..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum Ayşe. Nasıl oldu, ciddi bir şeyin var mı? Lütfen bir an önce toparlan ve yaz, merakta bırakma.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...