23 Nisan 2016 Cumartesi

Güne dair notlar


Fotoğraf geçen haftadan. Film bile izlemediğim uzunca bir süreden sonra Küçük Joe'nun yazılarında gördüğüm filmi izlemeye karar vermiştim. The Holiday. Üzüm yine eşlikçimdi tabi. Kitap fuarına gittik geçen haftasonu, inanılmaz kalabalıktı, girişte upuzun bir sıra vardı, daha ileri saatlerde gitmek üzere vazgeçip Alsancağa gittik. Akşama doğru gittiğimizde gayet sakindi, rahat rahat gezdik. Daha doğrusu gezdim, çünkü eşim kapıda bekledi, onu sarmıyor pek. Çocuk kitapları ağırlıktaydı geçen sene olduğu gibi. %20 - %30 nadir de olsa %40 indirimli kitaplar vardı. Elimde okumadığım kitaplar olmasına rağmen yine kitap aldım. Kesinlikle bir hastalık bu, dayanamıyorum. Sonra haftaiçi idefixte bahar kampanyasını gördüm. 4 kitap da ordan aldım. Bunlar bitene kadar kitap almayacağıma dair kendime ciddi bir söz verdim. 

Bugün çok yorucu bir gündü. Uzun zamandır temizlemediğimiz evimiz pırıl pırıl şu an. Bir çuval çöp çıkardık evden. Yazlıkları da çıkardım. Giymediğim kıyafetlerimi ayırdım. Yarın da kilere ve ayakkabılara el atacağım. Temizlik sonrası yaşanan doyumu yaşıyorum şu an yorgun bir şekilde. 

Kendimi gerçekten iyi hissediyorum artık. Kullandığım mucizevi ilacı bırakmak aklımın ucundan geçmiyor çünkü şu anki beni çok sevdim. Kafama takmıyorum, olan bitenlere uzaktan bakıp, amaaaan diyorum. Geceleri ayrı bir alem, rüyalar alemi. Ağır bir ilaç da değil, yan etkisi de yok. Daha ne olsun.

Şimdi kitabımı alıp uzanacağım, temizlenmiş evin tadını çayım ve kitabımla kutlayacağım.  


12 yorum :

  1. Seni tekrar okumak çok şahane. Bir de içinde adım geçince, bir de ucundan hayatına değmişim ya. Bugün akşam zaten çok güzeldi. Daha da şahane oldu şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan bana, sandığından çok daha fazla değiyorsun hayatıma. Seni okumak çok daha şahane, teşekkür ederim Joe.

      Sil
  2. Bir kedi gördüm sanki! Evet evet poposu ısırmalık bi kedi hem de!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gösterip elletmeyen kızlardan ama :) Böyle güzel güzel pozlar veriyor, azcık seveyim desen canavara dönüşüyor.

      Sil
  3. Heybetli kedi şu üzüm, tam bir yırtıcı kontes :), Tekrar hoşgeldin daha iyi olmana sevindim hiç bir şeyi çok fazla kafaya takmaya değmiyor ama elinde olmuyor insanın tabi söylemesi kolay biliyorum. Biz iş yerinde mini bir kütüphane kurduk. Herkes minimum 5 kitap getirdi. İkea'dan da ucuz model bir kitaplık aldık. 6 ayda bir bir kitap ekliyor tüm üyeler. Böylece az bütçe ile çok kitap okumuş oluyoruz. Önce kendi şubemiz ile başladık baktık diğer şubelerde katılmaya başladı neredeyse bir kitaplık doldu. Tavsiye ederim :) bütçeye iyi geliyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum :) Kütüphane olayını biz de farklı bir şekilde denedik ama başarılı olamadık maalesef. Senin durumlarını da merak ediyorum, yazılarını okuyacağım hemen.

      Sil
  4. Kabarık tüylerini karıştırasım geldi, tam bir pofuduk.

    YanıtlaSil
  5. Ben de temizlik yapmak istiyorum. Evi uzun süredir b.k götürüyor. Yazlık kışlık hak getire. O büyük temizliği yaptığımda bayram edip sevinç yazısı yazarım muhtemelen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bu temizlik derdi çok fena, bir de yemek. Çok param olsa ilk yapacağım şey aşçı ve temizlikçi tutmak olacak :)

      Sil
  6. Çok sevindim bu yazına ve Üzüm'ün yoga duruşuna :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...