26 Ağustos 2015 Çarşamba

.


Kol gibi elektrik faturasının ardından (270 TL) nihayet havalar serinledi. En azından geceleri esiyor. Klimalı gecelere kesin bir nokta koyduk faturadan sonra. Püfür püfür eserken pikeye sarınıp uyumak ne kadar güzel bir şey değil mi? 

Geçen hafta ilk kez evi temizlemesi için birini tuttuk. Kadın bizim 4 günde yapacağımız temizliği bir günde tek başına hallediverdi. Camların silinmesi evde devrim niteliğinde değişikliğe neden oldu. Gün ışığından faydalanamıyormuşuz meğer :P Ayıplarsanız ayıplayın kardeş, cam silmek kadar gıcık olduğum bir iş yok. Vereceğimiz paraya üzüleceğimi düşünüyordum ama değdi be :) Böyle derin bir temizlik ne için yapılır? Tabi ki kırmızı takımdan misafirler geliyorsa yapılır :) Kayınvalidem, eşimin teyzesi ve ailesi geldiler.  Üzüm yine atarlandı tabi, özellikle çocuklara. Bıraksak yiyecek çocukları ya, o denli sinir oluyor. Bize gelen çocukların ilerde kedi düşmanı olmalarından endişeleniyorum. 3 gündür mama yemiyor Üzüm. Kalabalıktan dolayı mı trip atıyor, sıcaklardan mı yemiyor, hasta mı anlamadım. Hasta değil, öyle halsiz falan da değil. Yaş mama yedi sadece. Ben sürekli yaş mama yememesi için vermiyorum, o da kuru mama yememek için direniyor, bakalım ne olacak. Eşime göre, açlıktan ölse de inadını sürdürür. Kime çektiyse :P

Günlük Ritüeller diye bir kitap okuyorum. Tarihe adını kazımış yazarların, müzisyenlerin günlük hayatlarını, çalışma düzenlerini anlatan bir kitap. Şimdiye kadar okuduklarım içinde beni şaşırtan ortak noktaları, erken yatmaları. Tam tersini düşünmüştüm ama insanlar saat 9-10 gibi yatıyor, sabah gün doğmadan kalkıyorlarmış. Ve ciddi derecede katı çalışma programı olanlar var. Yazacağı saatler, okuyacağı saatler, misafir kabul edeceği saatler, hatta çay içeceği saatleri bile plan dahilinde. Çalışma disiplini budur işte. Ben de her şey kafada kalıyor, uygulamaya gelince kesinlikle tembelin tekiyim. Ama çok güzel plan yaparım :) Uygulanmayan planlara hayıflanırım sonra da. 

Cosmos'u izlemelisin. İzlerken büyüleniyorum. Gökyüzü, yıldızlar, evren, galaksiler... Düşünmesi bile beni büyülüyor. İzlerken en çok koyan şeylerden biri ne oldu biliyor musun? Halley kuyruklu yıldızı 1986 da görünmüş, ben 5 yaşındayken. Ve bir daha 2061 yılında görülecek :( Ve ben büyük büyük büyük ihtimal göremeyeceğim :( Ne büyük bir görsel şölen olurdu be.

12 yorum :

  1. Hep ama hep erken yatarım ki ben!!!

    Ben de ülke tarihine adımı yazdıracağım. Şu an belirli ilklere sahibim!
    Bir 3 sene yeter sanki!
    Oh yeah!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben de erken yatarım ama tarihe adımı yazacağımdan değil, tamamen tembellikten.

      Sil
  2. Ben de heyecanla bekliyorum. Salondaki kapanınca yatak odası devreye giriyor 7/24 çalışıyor büyük ihtimalle şuan posta kutusunda kuzu kuzu yatıyordur fatura : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo, o zaman sizinkini ben de merak ediyorum. :)

      Sil
  3. Öyle biri temizlikte benim eve lazım😊😊😊 inşallah üzüm de en kisa surede toparlar sevgiyle kalin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Misafirler gidince Üzüm direk toparladı :D Misafir gelince ölüm orucuna yatan tek kedi bizimki.

      Sil
  4. Üzüüüüümmmm avzını yerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzüm senin avzını yer valla :D Tam bir cadı Üzüm.

      Sil
  5. kitabı merak ediyordum alma listemde de var şimdi iyice motive oldum, mayış yatsın da hemen alayım:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabın aslında aman aman bi olayı yok ama benim ilgimi çeken bir konudur yazarların, müzisyenlerin günlük hayatları, nasıl çalıştıkları. O yüzden beğendim :)

      Sil
  6. Halley geçtiğinde ben liseye gidiyordum. Hatta fizik hocası Halley'le ilgili koca bir pano hazırlamıştı okulun kütüphanesinde ben de ucundan yardım etmiştim. Fakat bizzat gördüm mü? Hayır. Galiba teleskop mu ne lazımdı. Öyle hatırlıyorum.

    Bir de temizliğe gelen kadınlar artık gözümde bir nevi olimpiyat sporcusu. Onların performansına tek yetişemeyen ben değilmişim, bu yazından bunu da anlayıp çok rahatladım. Bence de aldıkları parayı sonuna kadar hak ediyorlar. Her gün bu işi yapan bu insanlara saygım sonsuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize gelen abla tam 25 yıldır bu işi yapıyormuş, önceden haftanın 7 günü çalışıyormuş, artık 4 gün çalışıyorum diyor. Her gün dip köşe temizlik yapmak... Düşüncesi bile yoruyor insanı.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...