9 Nisan 2015 Perşembe

Benden son havadisler


Yine uzaklaştım, ama bu defa harbiden ders konusunda yardırıyorum :) Gece gündüz çalışmaya başladım, çünkü Haziran sonu olacakmış - mış sınav, öyle diyorlar. 

Gözlüklendim, astigmatım artık iyice kör gibi dolaşmama sebep olduğundan, takmak zorunda kaldım sonunda. Başkanımın deyimiyle, "örtmenim gözlüğü" aldım kendime. Kalın çerçeveli olanlardan. Sevdim ama, yakıştı bence.

Dün canım eşimin doğumgünüydü. Hiç bir şey yapmadım :( Ne küçük bir sürpriz, ne hediye. İlk defa böyle bir şey oldu. Neden oldu? Bu ders olayına çok kaptırdım kendimi. Herhangi başka bir şey düşünürken bile zaman kaybediyormuşum gibi hissediyorum kendimi. Öyle odaklanmış durumdayım. Hem eşim ayakkabı ya da takım elbise istiyor, beraber gider alırız diye düşündüm. Cumartesi akşamı da Alsancağa gidip içip eğlenmeyi düşünüyorum. Gecikmiş kutlama olacak bir nevi. Akşam kayınvalidemle konuştuk. "İyi ki doğurmuşsun kocamı" dedim. "Asıl seni aramak lazım bugün" dedim. Afalladı önce :) İçinden geçenleri eşim alt yazı geçti sonrasında. "Sen alasın diye doğurmadım ben oğlumu" demiştir dedi. O afallama aşamasında sanırım içinden ona benzer şeyler geçmiştir :) Ama "siz mutlu olun yeter" dedi bana sesli olarak, sessizleri karıştırma, boşver :) 10 gün sonra bize geliyorlar, kayınvalide, kayınpeder, görümcem ve çocukları. 10 gün kalacaklar. Çok ağır misafirlerim var anlayacağın ama ben -yapabilirsem tabi- ders çalışmayı planlıyorum.  Üzümle çocukların arasında geçecekler tedirgin etse de bir şekilde halledicez artık, yapacak bir şey yok. Zaten uzak durmalarını öğretecektir Üzüm onlara. 

Şimdilik bu kadar, belki akşam piyanoda harikalar yaratan kocamın marifetlerini paylaşırım sizinle :)


13 yorum :

  1. :))
    Nice yaşları olsun.
    Kolay gelsin! Üzümü üzmezler inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz :) Üzüm, üzülecek maalesef biraz, çünkü bizden başka kimseyi istemiyor evde, düzeni bozulmasın, gürültü olmasın istiyor ama yapacak bir şey yok :)

      Sil
  2. Bravo kitapsız kedi! Şahanesin! Haydi Haziran'da güzel haberlerini alalım. :)

    YanıtlaSil
  3. Allah zihin açıklığı versin yavrum ;) Bu arada misafirlerin gitsin, sana madalya yollıycam, kaç kişi ağırlıyorsun bir arada yaaa, ben deliririm tek kişi misafirle bile 3 günden fazla afakanlar geliyor bana... Ay kolay gelsin, kolayca hızla geçsin dilerim ;)

    YanıtlaSil
  4. Ha yine unuttum asıl diyecektim ki, üzümle huyumuz birbirimize benziyormuş, öperim onu (uzaktan)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler şekersiz Cerenim :)) Aslında pek ağırlayacağım söylenemez, yemekler hep kayınvalidemden olacak, ben rutinime devam edip işime gideceğim, eşim izin alacak, onlarla gezip tozacak. Üzümle biz de o konuda benziyoruz, aramızda kalsın :P

      Sil
  5. Merhaba;
    Başarılar ve zihin açıklığı dileyeyim öncelikle. Anneannem okula giderken hep öyle derdi mutlu olurdum ben de:) Kalabalık misafir ağırlamak zor zanaat. Ben arkadaşlar gelsin gitsin aileler gelsin kalabalık olalım pek severim ama yorgunluğu berbat bir şey. 10 gün epeyce uzun bir zaman dilimi. Gerçekten bir süre sonra devamlı otur kalk hizmet et pek zor geliyor bana da:) Sınavın aynı zamanda güzel bir kaçış yolu:) Üzüm için umarım herşey yolunda gider. Kalabalıklardan haz etmiyor tanıdığım tüm kediler, bizimki de dahil. Yazık onlara, kıyamıyor insan. Biz nasıl afallıyorsak onlar da öyle. İçinden seslendirme olayına koptum epey güldüm:):) Bazen ben de içimden seslendirme yapıyorum, kimse duymasın:) Ahh oğlan anneleri ahh:) Öpüyorum üzüm ve seni. Tekrardan güzel geçmesini diliyorum hem sınavının hem misafirli günlerinin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Tuğba,
      Üzümle beraber epey kalabalık ve gürültülü bir 10 günü başarıyla atlatırız umarım :)
      Zaman zaman hangimiz o an ağzımızdan çıkan kelimelerin tersini söylemiyor ki içinden? Nezaket adına, kalp kırmamak adına... Sertab'ın dediği gibi "incelikler yüzünden" :) Ama dediğine katılıyorum, oğlan anneleri daha bi fena oluyorlar sanki :D
      Üzüm'le ben de seni öpüyoruz. Teşekkür ederim.

      Sil
  6. 10 gün çok uzun bir süre yav özellikle de Üzüm için :)
    Sınava hazırlıkta kolaylıklar diliyorum sana, umarım istediğin sonucu elde edersin canım.
    Öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun dimi :) Valla ben de endişeliyim, bakalım nasıl olacak.
      Teşekkür ederim Burcu'm, ben de öpüyorum seni.

      Sil
  7. Kolay gelsin diyelim... :)

    Ben de beklerim Kafa'ya, e yorumlarla tabii, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Umarım uğrayabilirim bu aralar :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...