7 Kasım 2014 Cuma

Ağaç



Hükümet destekli olduğu aşikar olan özel bir şirket (Kolin), Soma - Yırca'da tam 6000 ağacı katletti. Günlerdir zeytin nöbeti tutan köylüler, bu şirketin özel güvenlikçileri tarafından yerlerde sürüklendi, darp edildi. Tam 6000 zeytin ağacı kesildi.  

Önce bu köylülerin geçim kaynağı olan toprakları "acele kamulaştırma" yoluyla ellerinden al, binlerce zeytin ağacını kökle, dümdüz et, sonra buraya, yandaş firmana, lanet bir termik santral diktir, hem toprağı, hem havayı, hem orada yaşayan insanları pisliğe boğ, insanları geçim kaynağı olan topraktan koparıp lanet madenine sok, paradan başka kutsalı olmayan şerefsizlerce güvenlik önlemi alınmayan işlerde beş kuruşa çalıştır, cinayet gibi kazalarda da ölünce "fıtrat" de, "doğal afet" de. Bu ülkenin başına gelmiş en büyük afet sizsiniz. Fıtratınızda da yağmacılıktan, talandan, hırsızlıktan, başka bir şey yok.

Greenpeace grubunun da desteğiyle açılan davada, Danıştay bu akşam saatlerinde yürütmeyi durdurma kararı vermiş. Durdurma kararı, kesilen 6000 ağacı geri getirecek mi? Dava devam ederken, özel güvenlikle, dozerlerle, kanunsuz bir şekilde bu alandaki zeytin ağaçlarını kesme hakkı var mı bu firmanın? Neye güvenerek bu şekilde rahat hareket ettikleri son derece açık aslında. Çünkü devir onların devri, sırtları yere gelmez.

Yaşam alanı ormanlık alanların yok edilmesiyle domuzlar boğazlarda yüzüp şehir merkezlerine giriyor, ayılar yaşam alanlarında yiyecek bulamayınca mezar kazıp ölüleri yiyor. Ve durmak yok, yola devam. Katletmeye, yok etmeye, sömürmeye devam. Doğayı sömür, dini sömür, insanı sömür, emeği sömür. 

Devran döner mi dönmez mi bilemem - ki umudum yok- ama bunların intikamı alınacak. İnsanlar tarafından değilse de doğa tarafından. 

2 yorum :

  1. Ben de insanlar tarafından değil ama doğa tarafından intikamı alınacağına inanıyorum... İnsana güvenimiz o kadar eksik ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğa kendine yapılanı unutmaz, doğaya verdiğiniz zararın geri dönüşü felaket olur. Doğaya yapılan iyilik de, kötülük de misliyle karşılık verir. Bunu algılayabildiklerinde çok geç olacak.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...