22 Nisan 2014 Salı

Veteriner kabusumuz

Çok stresliyiz. Üzüm kızım çok hassas bir kedi. Bebekliğinden beri geçmeyen akne sorunumuza ek olarak 3 haftadır yüz bölgesinde kaşınma derdimiz çıktı. Gözünün üstünü kaşırken kanattı. Deli gibi kaşıyor. Kabuk tutuyor, sonra yine parçalıyor. Yakalık taktık kaşımasın diye. Her gece krem sürdüm. Sonra iyileşti. İyileştikten sonra yakalığını çıkardım, çünkü yakalık da büyük bir stres kaynağı onun için. Çıkardığım an tekrar yara yaptı. Veterinere gitmek şart oldu. Veterinere gitmek çok büyük bir kabus bizim için. O yüzden yapabileceğim her şeyi yaptıktan sonra sorun çözülmediyse gidiyoruz veterinere. Her gittiğimizde de, mevcut sorunumuza ilaveten stres kaynaklı kulak akma problemi yaşadık. Kafesine koyup arabaya bindiğimizde kendini kaybediyor, kafesin içinde kendini oradan oraya çarpıyor, bir aslan gibi kükrüyor, korkudan dili dışarı çıkıyor. Dün akşam da aynen böyle oldu. Bunlara ilaveten 5 yıldır yapmadığı bir şeyi yaptı, kafesine işedi. Sonra bütün üstüne başına sıvadı çişini. Veterinere vardığımızda, iğrenç kokan ve her yeri zangır zangır titreyen bir kedimiz vardı. Kremin iyi nüfuz etmesi ve daha iyi takip etmek için, kanattığı bölgeyi tıraşlamayı düşündü ancak ne mümkün. Gerçekten inanılmaz kuvvetli bir kedi. Tutamadılar, kafesine girdi canhıraş yine. Zorla tekrar çıkardılar, tekrar denediler bu sefer kakasını yaptı, hırladı, tısladı, resmen kendini kaybetti. İlk kez kedimi bu kadar tepkili gördüm. Daha önce de çok korkuyordu ama çişini ve kakasını yapması inanılmaz üzdü beni. Ona işkence yapıyormuşum gibi hissettim, kahroldum. 

Deri hastalıkları kedi ve köpeklerde en problemlisiymiş. Kaynağı ve teşhisini koymak çok zormuş. Uyuz ya da mantar teşhisi koyabilirsek seviniyoruz biz dedi veteriner. Ciddi bir problemi olduğunu düşünmüyorum dedi ve bir krem, bir antibiyotik ve kaşıntı giderici bir ilaç verdi. Yakalığa devam etmemizi ve bir hafta sonra tekrar getirmemizi söyledi. Tekrar getirme kısmı bizim için gerçekten kabus. 

Dün kabus bununla bitmedi. Eve gittik, tabi gidene kadar yine kafesin içinde kendini parçaladı. Ee, her tarafı çiş içinde, yıkamadan olmaz. Banyoya girdik, bir iki deneme yaptık ama her yerim çizik içinde kaldı. O kadar moralim bozuldu ki anlatamam. Yıkadık bir şekilde, devamında kurutma kabusu. Kurutma makinesinin sesini duyunca yine aynı tıslamalar, hırlamalar. Havluyla üstten suyunu aldım, klimayı açıp salona koyduk, yakalığını çıkardım, oturdum başına, ağladım sinirimden. Bir saat yalandı. Sonra taktım yakalığını, kremini sürdüm. Yattık.

Berbat bir akşamdı yani. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Tekrar gitme konusunda hala karar verebilmiş değilim. Lütfen iyileşsin de gerek kalmasın :(

Ders çalışabildim mi bu arada? Pek çalıştığım söylenemez. Haftasonu eşimin memleketindeydik. Gidip gelirken yolda biraz okudum o kadar. Dün de veteriner olayımız vardı. Yarın da kitap fuarına gitmeyi düşünüyorum. Bakalım, ne zaman çalışabileceğim.

16 yorum :

  1. Of ya yazıyı okurken ben de ağlayacaktım neredeyse...hasta olması bir yandan, gösterdiği tepkiler bir yandan ve elinden hiçbir şey gelmemesi de üstüne eklenince gerçekten de kabus...sanırım en iyi çözüm eve gelen veterinerler...
    Umarım Üzüm kız biran önce iyileşir ve bir daha hasta olmaz...
    Fuar da çok iç açıcı indirimler yok haberin olsun...can, doğan, iletişim, altın kitaplar gibi büyüklerde %20-30 arası indirimler. İnternet fiyatları bile daha uygun. İnternet fiyatlarına en yakını Yapı Kredi Yayınları...Bir de bütün yayın evlerinin yaptığı 5-10 liralık kampanyalar var, ama o kitaplar nasıl bilmiyorum, ben de yarın bakıcam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Burcu ya, perişan oldum üzüntüden. Umarım iyileşir, teşekkür ederim güzel temennin için. Fuar konusuna gelirsek, fiyat konusunda çok dehşet indirimler beklemiyordum zaten. İnternetten alıyorum kitaplarımı çok uzun zamandır ama fuarın havasını solumak ayrı bir zevk ya. Kitaplar arasında dolaşır, gözümüz gönlümüz açılır, dokunur, koklar geliriz hiç olmadı :)

      Sil
  2. Geçmiş olsun. Veteriner stresi çok fena birşey, bizimkiler de gidene dek avazları çıktığı kadar bağırıyorlar taşıma kutusunun içinde. Yolda insanların garip bakışlarına maruz kalıyoruz bu sebeple:)
    Dilerim kullanacağı ilaçlar fayda gösterir ve tekrar aynı stresi yaşamak durumunda kalmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Shingetsu. Krem sürmek kolay da, bir de ilaç yutturma stresi var :(

      Sil
    2. Amannn o da tam teknik işi:) Ben de hiç beceremiyorum hap yutturmayı, kaç tane iç parazit hapını ziyan etmiştim öyle:) Bu konuda babamı tek geçerim. İnce uzun bir cımbızı var bu iş için, ucuna tutturuyor hapı açıyor ağzını sallıyor boğazına:) Ağzını kapayıp gıdısını okşadı mı işlem tamam. Biz böyle durumlarda ondan yardım alıyoruz:)

      Sil
    3. Eşimle beraber yutturuyoruz biz de. Tek kişi baş edemez yoksa bizim cadıyla. Bir keresinde tırnağımı delip geçmişti sipsivri dişi. O acıyı düşündükçe hala sızlar içim. Veterinerden şırıngayla cımbız karışımı plastik bir alet almıştık hap yutturmak için. Ama dün aldığımız ilaç bu alete küçük geliyor. Büyük ihtimal yaş mama eşliğinde kaktırmayı planlıyorum hain domdom anlamazsa :)

      Sil
  3. Yazık hayvancıklara ya. Veterinerdeki o koku yetiyor sinirlenmelerine. Ama çaresi de yok mecburen gidiliyor. Çok geçmiş olsun size inşallah gerek kalmaz gitmeye. Okurken ben bile gerildim.

    YanıtlaSil
  4. çok geçmiş olsun :((((((

    YanıtlaSil
  5. İlhan Bey, gerçekten yazık. O kadar kötü hissettim ki kendimi... Oturdum başında ağladım sinirimden.
    Mari, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. merhaba blogumda cekılısm var beklerım

    YanıtlaSil
  7. Umarım kediş bir an önce sağlığına kavuşur :) Bizim lazanyada da oluyordu bir süre özellikle tüy dökme zamanında, baticon ve ketoral krem kullanıyordum, kaşımazsa bir hafta içinde geçiyordu. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Dilara, umarım iyileşir hemencecik .

      Sil
  8. Ah canım benimmm, ikinize de ayrı üzüldüm :( Üzüm için ne büyük, ne korkunç bir durum... Senin için ise ondan daha zor bir durum... İzmir'de eve gelen veteriner bulma şansın olabilir mi acaba? VEterinerlik fakültesinden birisi belki... Hep diyorum ya bizim veterinerimiz veterinerlik fakültesinde hoca. Eş zamanlı olarak da evlere gelip hasta bakıyor. Evde yapabileceği her şeyi yapıyor, sonunda çözemeyeceği bir şey var ise alıp kediyi götürüyor. Tüm bu işlemler için de ekstra bir para almıyor, normal veterinerler kadar yani...

    Fakülteye bir sorup soruştursan belki bulabilirsin benzer birisini...

    Her şeye rağmen geçmiş olsun, umarım hemen iyileşir, o da sen de rahatlarsınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu söylediğime şaşırırsın belki, ben çok şaşırmıştım çünkü. İzmir'de veterinerlik fakültesi yok. Aydın'da en yakın fakülte. Ama dediğin gibi veterinerden ekstra ücrete tabi olmak üzere talep edilebilir sanırım.

      Sil
  9. Geçmiş olsun, umarım bir an önce iyileşir ve veteriner ziyaretine gerek kalmaz.. Veterinerler ne kadar tatlı ve yumuşak da olsalar tüm hayvancıkların kabusu yahu, benim Semom da daha veterinerin sokağının başında anlardı ve titremeye ağlamaya başlardı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın içini parçalıyor işte bu durum :( Teşekkür ederim Ceren.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...