4 Nisan 2014 Cuma

Sokak hayvanları için ambulans hizmeti


Ceren'in şuradaki yorumu üzerine bu yazıyı yazmaya ve bilgi vermeye karar verdim efenim. Caanım İzmir'im de güzel bir hizmet var. Hayvan Ambulans hizmeti. Birçok insan yolda gördüğü yaralı hayvanlara yardım etmekten çekinir. Belki veterinere götürse bir sürü para vereceğinden, belki zamanı olmadığından, belki de hayvanlar umurunda olmadığından. Gerçi son sebep geçerliyse yapabilecek hiçbir şey yok. Onlar kafalarını çevirip gidebilirler. Vicdanlarıyla başbaşa kalsınlar. Gelelim, vicdanları hala faaliyet gösteren ama maddi anlamda, veterinere ulaşım anlamında çekincesi olanlar için müthiş bir hizmet bu işte. Konak Belediyesinin iki aracı var ambulans olarak kullandığı. Arıyorsunuz, adresi verip durumu anlatıyorsunuz, geliyorlar, yaralı yavrucuğu alıp götürüyorlar ve ulaşım, tedavi dahil bütün hizmetler belediye tarafından karşılanıyor. Sonrasında telefonla dilediğiniz zaman arayarak ya da bizzat gidip görerek, hayvanın durumunu takip edebiliyorsunuz. Ben bu hizmeti, caaanım İzmir'ime getiren Konak Belediyesi Eski Başkanı Hakan Tartan'a canı gönülden teşekkür ediyorum.

Başıma geçen gün gelen olayı anlatmıştım. Hem yavru hem hamile bir kedi, köpek saldırısı sonucu arka ayaklarını sürüyordu ve belli ki çok acı çekiyordu. Hayvan ambulansı gelip aldı, bize takip etmemiz için bir de protokol numarası verdi. Ertesi gün aradım durumunu öğrenmek için. Kediciğin kalçasında kırık varmış, bebekleri almak zorunda kalmışlar ve küçük kızı kısırlaştırmışlar. Kalça kırığında yapılması gereken çok fazla şey olmadığını, hayvan daha küçük olduğu için kafes istirahatiyle kalça kemiğinin kaynayacağını söylediler. En az 3 hafta kafeste kalması gerektiğini söylediler. Bugün tekrar arayacağım, bir fırsatını bulduğumda da mutlaka görmeye gideceğim. Mama götüreceğim.

Araştırdığımda sadece İzmir'le sınırlı olmadığını gördüm. İstanbul'da, Antalya'da, Ankara'da, Samsun'da, Van'da, Diyarbakır'da da bu hizmet varmış. 

Onlar savunmasız ve çaresiz. Bir yerleri acıdığında, kırıldığında, yaralandıklarında, muhtaçlar ve bizden başka yardım edebilecek kimseleri yok. Acı çekiyorlar, sessizce sokak köşelerinde can veriyorlar. Bir telefon etmek de mi zor bir hayat kurtarmak için...






8 yorum :

  1. Çok anlamlı bir yazı olmuş bu...biz de iki gün önce bahçedeki kedileri beslerken bir kedi gördük, ön patisi kırılmış galiba, ne yapsak belediyeyi mi arasak diyorduk, o sırada internette araştırıp da numara bulana kadar kedicik kayıplara karışmıştı, dün akşam da göremedik...bir de böyle bir sorun var, kediye sen bekle ambulans gelecek diyemeyiz :( bir de 7/24 geliyorlar mı acaba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcu, 7/24 açık değil. Mesai saatleri içinde ve cumartesileri öğlene kadar hizmet veriyorlar. Benim cep telefonu rehberimi bir görsen :) Şu veteriner, bu klinik, bütün ilçelerin veteriner hizmeti veren kurumlarıyla dolu. Böyle acil durumlarda lazım olabilecek her numarayı kaydediyorum. Ben kediyi bulduğumda zaten kıpırdamıyordu yerinden. Senin durumda ne yapılabilirdi? Belki bir kutuya koyup ambulans gelene kadar muhafaza edilebilirdi.

      Sil
    2. O zaman yarın kediyi bulmalı ve bir kutuya koyup başında beklemeliyim :)
      cumartesi öğlene kadar bile olsa çalışıyor olmaları çok güzel, inşallah kediciği bulabilirim...

      Sil
    3. Numarayı da vereyim tam olsun hizmetimiz dimi :) 293 39 80

      Sil
  2. Bende numaraya bakıyordum yorumlardaymış. Anladığım kadarıyla her belediye ayrı numaradan hizmet veriyor değil mi? Böyle bi hizmeti yapana da duyurana da çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, her belediyenin numarası farklı ama sanırım birkaç ilde 153 ortak numara. Yorum için teşekkürler.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...