5 Nisan 2014 Cumartesi

Annem Batıya Gidin Dedi - Nilgün CERRAHOĞLU

nilgün cerrahoğlu

Gazeteci Nilgün Cerrahoğlu'ndan çok güzel bir söyleşi kitabı. Tanıdığımız  bir çok isimle yapılan söyleşiler, 1995 - 2000 yılları arasında gerçekleşmiş. Çetin Altan, Attila İlhan, Tansu Çiller, Necmettin Erbakan, Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Bülent Arınç, Erdal İnönü, Abdullah Öcalan, Ali Nesin, Fazıl Say, Tarkan, Kemal Sunal, Cem Yılmaz, Şener Şen ve daha birçok isim. Geniş bir yelpazede isimler. Sorular ise şimdinin bildiğimiz gazetecilerinin sorularına hiç benzemiyor. Özellikle Necmettin Erbakan'la olan söyleşiyi okursanız ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. 

Benim en dikkatimi çeken Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'le yapılan söyleşi oldu. 14/07/1996 yılında yapılan söyleşi de Tayyip Erdoğan, şu ünlü "demokrasi amaç değil, araçtır" cümlesini söylemiş. O zamanlar Refah'lı. Söyleşiyi okuyup, o tarihten bu tarihe döndüğünüzde gerçekleri, yapılanları ve amaçları daha net görebiliyorsunuz. Abdullah Gül'le yapılan söyleşinin tarihi 1995. Abdullah Gül'ün söyleşiye damgasını vuran cümlesi "islama aykırı kanun kalkacak". 

Elimdeki kitap, 2001 basımı. Okumak için ödünç aldığım kitaplardan biri olduğu için yine çizemedim satırları. Kesinlikle ilgi çekici bir kitap. Özellikle geçmişle şimdiyi kıyaslamak, söylemler arasındaki değişimi görebilmek adına. 

1 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...